3 smoothie-uri care combat retentia de apa

0
103

Fructele bogate in apa, cum ar fi ananasul, pepenele galben, pepenele rosu sau papaya, sunt cele mai bune ingrediente pentru smoothie-uri care combat retentia de apa. 

Corpul este compus in cea mai mare parte din apa. Prin urmare, este important ca acesta sa elimine in mod regulat lichidele acumulate. In articolul de astazi iti prezentam 3 smoothie-uri care combat retentia de apa. Incearca-le si tu pentru a-ti mentine organismul sanatos!

Daca nu este tratata in mod corespunzator, retentia de apa poate deveni o problema severa.Prin urmare, trebuie sa mergi mai intai la medic pentru a stabili un diagnostic si un tratament adecvat. Totodata, exista modalitati de a-ti imbunatati stilul de viata si obiceiurile alimentare.

Este recomandat sa consumi mancaruri si bauturi care ajuta la eliminarea toxinelor si la curatarea organismului. Astfel, daca suferi de retentie de apa, trebuie sa iei in consideratie si alimentatia. Pentru inceput, este bine sa maresti consumul de fructe bogate in apa.

Cand vine vorba de smoothie-uri care combat retentia de apa, nu trebuie decat sa fii dispus/a sa incerci alimente noi si combinatii inedite si sa treci peste culoarea si aspectul unora dintre ele pentru a te bucura de beneficiile oferite. Asadar, nu mai sta pe ganduri si prepara bauturi delicioase si hranitoare.

Smoothie-uri care combat retentia de apa

1. Smoothie cu papaya si ananas
Smoothie-urile pe care ti le prezentam in acest articol accelereaza procesul natural de eliminare a lichidelor din organism. Cu alte cuvinte, aceste bauturi sunt diuretice. Cand consumi aceste smoothie-uri, mergi mai des la baie, iar organismul nu mai retine mai multa apa decat este necesar.

Prin urmare, bauturile de mai jos ajuta la prevenirea bolilor infectioase cauzate de un nivel ridicat de sodiu (care duce la instalarea retentiei de apa). Acestea au un continut bogat de vitamine, proteine si minerale.

Ingrediente

3 felii de ananas (125 g)

2 cani de apa (220 ml)

4 felii de papaya (200 g)

1 lingura de seminte de in (optional) (25 g)

Mod de preparare

Indeparteaza semintele de papaya, taie feliile in mai multe bucati si pune-le in blender impreuna cu feliile de ananas, semintele de in si apa.

Proceseaza amestecul timp de 1 minut. 

Vei vedea ca smoothie-ul obtinut este destul de gros, insa nu il strecura. Consuma-l asa.

2. Smoothie cu ananas si ceai verde
Dupa cum poti vedea, in aproape toate aceste smoothie-uri care combat retentia de apa, ananasul este un ingredient de baza. In cazul de fata, ceaiul verde ii accentueaza proprietatile si elimina excesul de apa din organism.

Unul dintre cele mai benefice componente din ananas este bromelaina, o enzima cu efecte diuretice si proprietati antiinflamatoare si digestive. Iata cum sa prepari acest smoothie sanatos:

Ingrediente

6 capsune intregi (40 g)

3 felii de ananas (125 g)

1 lingura de seminte de in (25 g)

1 cana de ceai verde preparat (110 ml)

Mod de preparare

Este atat de simplu! Proceseaza toate ingredientele in blender timp de un minut, la viteza medie.

Toarna smoothie-ul in pahar, adauga gheata (daca preferi) si serveste-l.

3. Smoothie cu pepene rosu
Alaturi de ananas, pepenele rosu este printre fructele cu cele mai puternice efecte diuretice. Efectele nu sunt datorate vreunui ingredient „miraculos” sau „uimitor”, ci continutului bogat de apa. Pepenele rosu este compus din 75% apa, ajutandu-te sa urinezi.

Smoothie-ul cu pepene rosu este usor de preparat si poate fi consumat zilnic in orice cantitate doresti. Totodata, poti manca acest fruct si in forma sa naturala.

Ingrediente

5 felii de pepene rosu (400 g)

8 cani de apa (900 ml)

1 lingura de zahar (25 g)

Mod de preparare

Desigur, ai nevoie de un blender.

Taie feliile de pepene si pune-le in blender.

Adauga apa si zaharul si proceseaza amestecul timp de un minut.

Strecoara amestecul pentru a indeparta semintele si smoothie-ul este gata. Poti savura bautura delicioasa pe care ai preparat-o.

Daca vrei sa incerci mai multe smoothie-uri care combat retentia de apa, adauga unele dintre ingredientele mentionate anterior, cum ar fi ceaiul verde.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.