luni, 15 aprilie, 2024

3 vasluieni au fost inselati de un barbat din municipiul Roman prin modul de operare „smen”

Distribuie:

Publicat:

Polițiștii Biroului de Investigații Criminale, din cadrul Poliției Municipiului Vaslui, au probat activitatea infracțională a unui bărbat bănuit de săvârșirea a trei infracțiuni de înșelăciune, în dauna unor persoane vătămate din municipiul Vaslui.

          Polițiștii Biroului de Investigații Criminale Vaslui efectuează cercetări față de un bărbat, în vârstă de 42 de ani, din municipiul Roman, județul Neamț, bănuit de comiterea mai multor infracțiuni de înșelăciune, prin modul de operare „șmen”.

În urma cercetărilor efectuate, polițiștii vasluieni au stabilit că, în perioada iunie 2019 – aprilie 2022, bărbatul bănuit de comiterea înșelăciunilor, ar fi înșelat 3 persoane vătămate din municipiul Vaslui cu suma de 10.200 lei.

             În cursul zilei de ieri, 17 mai 2022, polițiștii Biroului de Investigații Criminale Vaslui, au efectuat o percheziție domiciliară la o adresă din municipiul Bacău, județul Bacău, în urma căreia au fost depistate mijloace de probă și, totodată, bărbatul bănuit de comiterea infracțiunilor cercetate.

             În urma administrării probatoriului, bărbatul a fost reținut pentru o perioadă de 24 ore, urmând a fi prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Vaslui cu propunerea luării unei măsuri preventive.

             Polițiștii vasluieni efectuează cercetări, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Vaslui, pentru stabilirea și probarea întregii activități infracționale a bărbatului.

Recomandări

Înșelăciunile prin modul de operare cunoscut generic „șmen” se bazează, în principal, pe inducerea în eroare a persoanei vătămate.

Autorul înșelăciunii solicită schimbarea unor bancnote, în cupiuri mai mici, sau efectuarea unui schimb valutar, după care, se răzgândește și solicită anularea operațiunii, solicitând banii înapoi.

Prin distragerea atenției victimei, subtiliează o parte din banii primiți în schimb și returnează doar o parte din aceștia. Totul se petrece, repede, sub ochii victimelor, care nu au timp să realizeze că au fost victimele unei înșelăciuni, de cele mai multe ori aceștia nu mai numără banii primiți.

 

Pentru a nu deveni victime ale unor astfel de infracțiuni, polițiștii vasluieni vă recomandă să evitați schimburile de bancnote efectuate clandestin, de către persoane suspecte.

Nu cumpărați valută de la persoane neautorizate! Aceasta poate fi falsă sau contrafăcută. Acest tip de infractori acționează în zona unor case de schimb valutar autorizate și riscați să cădeți victimă pentru un câștig nesemnificativ .

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img