duminică, 14 aprilie, 2024

4 alimente sanatoase care pot inlocui sunca

Distribuie:

Publicat:

22 de experti din 10 tari au analizat recent peste 800 de studii de specialitate si au concluzionat ca 50 de grame de carne procesataconsumata zilnic (sau patru felii de sunca) creste riscul declansarii cancerului de colon cu 18%, iar carnea rosie, in general, poate creste riscul aparitiei cancerului colorectal, de prostata si pancreatic.

Iata 4 alternative sanatoase recomandate de nutritionisti pentru a inlocui la micul dejun sunca, conform prevention.com.

1. Tempeh
Inrudit cu tofu, tempeh este un aliment fermentat din boabe de soia, ce reprezinta o sursa buna de fibre si vitamine (printre care se numara si vitamina B6, protector al sistemului nervos, dar si magneziul renumit pentru intarirea sistemului osos. Tempeh este, de asemenea, o sursa buna de proteine ce contine opt aminoacizi esentiali pentru sanatatea intregului organism.

2. Tofu
Desi este un aliment cu mult mai procesat decat tempeh, tofu este o alternativa sanatoasa la sunca traditionala. Este o sursa bogata de proteine, calciu, fier si contine, de asemenea, cei opt aminoacizi esentiali pentru organism.

3. Ciuperci
Cipercile sunt o sursa excelenta de vitamine si minerale din complexul B, ce stimuleaza metabolismul. In plus, contine magneziu si potasiu, iar unele tipuri de ciuperci au efecte anticancerigene. Cipercile sunt o buna alternativa la produsele din carne, aducand aportul de proteine de care avem nevoie, fara a contine grasimile saturate ce dauneaza organismului.

4. Vinete
Vinetele sunt o sursa bogata de antioxidanti, fibre, potasiu, vitamina C si fitonutrienti, ce sprijina sanatatea inimii. In plus, acestea contin o substanta chimica intitulata nazunin, ce stimuleaza fluxul sangvin si sprijina circulatia periferica si sanatatea creierului.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img