6 cartușe neletale ascunse în interiorul unui autoturism transportat pe platformă, descoperite la P.T.F. Albița

0
53

Polițiștii de frontieră din Punctul de Trecere a Frontierei Albița efectuează cercetări în privința unui bărbat cu cetățenie română și R. Moldova în autoturismul căruia au fost descoperite ascunse, în diferite locuri, 6 cartușe neletale.

În data de 16 octombrie, în jurul orei 17.30, în Punctul de Trecere a Frontierei Albiţa, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de control, pentru a ieși din ţară, pasager într-un microbuz, un bărbat cu cetățenie română și R. Moldova, în vârstă de 37 de ani, care transporta cu ajutorul unei platforme un autoturism marca Ford Transit Connect.

În baza profilului de risc, s-a procedat la efectuarea unui control amănunţit asupra vehiculelor şi persoanelor, ocazie cu care echipa comună de control a descoperit, ascunse în interiorul autoturismului Ford, în diferite locuri, 6 cartușe neletale, calibru 9 mm, cu capsele nepercutate.

            Cu privire la cele constatate, bărbatul a declarat că a achiziționat autoturismul din Germania, de la o societate de profil și că îl transportă în R.Moldova în vederea înmatriculării. Acesta a mai declarat că nu are cunoștință despre prezența cartușelor în interiorul autoturismului al cărui proprietar este și că a omis să verifice interiorul autoturismului la cumpărare.

          Conform prevederilor legale,  cartușele au fost ridicate în vederea continuării și definitivării cercetărilor.

În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de contrabandă calificată și nerespectarea regimului armelor și munițiilor .

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.