sâmbătă, 27 aprilie, 2024

60 de pensionari romani au pensii de cate un miliard de lei, adica de 25.000 de euro pe luna. Cine sunt acestia si cum e posibil?

Distribuie:

Publicat:

Intr-o Romanie in care multi pensionari sunt muritori de foame, intr-o Romanie care si-a alungat din cauza lipsurilor 3,5 milioane de oameni peste granita, exista persoane care au pensii uriase.
Intr-o Romanie in care multi pensionari sunt muritori de foame, intr-o Romanie care si-a alungat din cauza lipsurilor 3,5 milioane de oameni peste granita, exista persoane care au pensii uriase. Si nu vorbim de 1.000 sau 2.000 de euro, ci de 25.000 de euro / luna. Daca strigator la cer nu vi se pare o sintagma potrivita pentru aceasta situatie, atunci nu stiu ce sa mai zic.
Informatia a fost confirmata astazi de Ministerul Justitiei, intr-un set de raspunsuri dat pentru HotNews.ro, ca urmare a unei postari facuta pe Facebook in urma cu doua saptamani de Raluca Pruna, Ministrul Justitiei.
Cine sunt cei care au ajuns sa incaseze astfel de pensii nesimtite? – 60 de magistrati care se dedulcesc cu peste un miliard de lei vechi pe luna.
Ca sa intelegeti uriasa injustitie sociala pe care o finantam cu totii, faceti un calcul simplu, comparand pensia acestor oameni cu o pensie de 1.000 de lei care, in Romania, este considerata decenta. Convertind miliardul de lei vechi in lei noi, vorbim despre o pensie de peste 100.000 de lei noi / luna, adica o pensie de 100 de ori mai mare decat o pensie decenta din Romania. Cu alte cuvinte, un om cu o pensie decenta de 1.000 de lei va incasa in OPT ANI SI JUMATATE cat incaseaza intr-o luna un pensionar de lux din justitie!!! Pensia acestora este cu atat mai injusta cu cat beneficiarii sunt magistrati, adica fosti oameni din justitie – justitia aia de care, in realitate, romanii nu prea au avut parte de generatii!

Adevarul.ro: <<Intrebata de HotNews.ro cum de s-a ajuns la pensii de 1 miliard de lei vechi pe luna si cate astfel de pensii exista in sistem, Raluca Pruna a raspuns prin intermediul biroului de presa al ministerului: „Nu detinem date referitoare la cuantumul pensiei de serviciu, acestea pot fi obtinute de la Casa Nationala de Pensii. Din informatiile noastre exista 60 de persoane care au astfel de pensii.”>>
Ar trebui sa si aflam cine sunt beneficiarii, cu nume si prenume, si ce anume au facut pentru tara asta incat sa aiba fiecare in parte un venit lunar mai mare decat al presedintelui Romaniei, al primului ministru si al tuturor ministrilor Guvernului Romaniei la un loc!!!
Oare cat va mai tolera romanul magariile facute de politicieni si de lipitorile din interiorul sistemului?

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img