marți, 30 aprilie, 2024

A fost facut inca un pas in construirea Spitalului Regional de Urgenta: proiectul studiului de fezabilitate a fost finalizat.

Distribuie:

Publicat:

Primarul Iasului, Mihai Chirica, a anuntat, printr-o postare pe Facebook, ca s-a mai facut un pas pentru contruirea Spitalului Regional de Urgena. Mihai Chirica a afirmat ca studiul de fezabilitate s-a finalizat. Intr-o alta ordine de idei, primarul municipiului Iasi a subliniat ca pe data de 21 iunie va participa, alaturi de Sorina Pintea, ministrul Sanatatii, la prezentarea documentatii necesare pentru demararea proiectului Spitalului Regional de Urgenta. 

' In data de 21 iunie 2018, alaturi de ministrul Sanatatii, Sorina Pintea, voi participa la prezentarea documentatiilor necesare pentru demararea proiectului SRU, pe care consultantii contractati de Ministerul Sanatatii le vor prezenta. Specialistii Jaspers, Martin Schriever, managerul de proiect desemnat de Banca Europeana de Investitii (BEI), si expertii BEI Simon Barnes si Mark Mawhinney vor prezenta design-ul arhitectural al viitorului spital regional, componentele si costurile estimate, precum si o estimare a termenilor de implementare a proiectului.  De asemenea, va fi prezentat si impactul investitiei asupra mediului si conditiile de implementare necesare pentru materializarea proiectului Spitalului Regional de Urgenta. Spitalul Regional de Urgente de la Iasi va dispune de peste 800 de paturi si circa 2.500 de angajati, multi fiind medici specialisti. Suma necesara pentru construirea spitalului se ridica la peste 300 milioane de euro, iar fondurile vor fi asigurate de Comisia Europeana, Banca Europeana pentru Investitii si Guvern. In Romania vor fi construite trei spitale regionale, la Iasi, Cluj-Napoca si Craiova. Municipiul Iasi este cel mai avansat din punct de vedere al documentatiei in privinta realizarii acestor obiective atat de importante pentru tara noastra.'' a scris Mihai Chirica pe Facebook.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img