duminică, 26 mai, 2024

A fost inventat plasticul degradabil care ar putea pune capat poluarii oceanelor

Distribuie:

Publicat:

O echipa de oameni de stiinta din China a dezvoltat un tip de plastic ce se degradeaza in apa sarata si ar putea contribui la diminuarea tendintei din ce in ce mai ingrijoratoare a poluarii oceanelor.

Noul material compozit din poliester se poate descompune in apa sarata in cursul unei perioade ce variaza intre cateva zile si cateva sute de zile, lasand in urma mici molecule care nu provoaca poluare, a explicat Wang Gexia, inginer-sef la Institutul tehnic de fizica si chimie din cadrul Academiei de Stiinte din China, relateaza ziare.com, care citeaza Xinhua.

"Multa vreme oamenii s-au concentrat pe 'poluarea alba' a pamantului. Poluarea cu plastic din mari a atras atentia abia in ultimii ani, odata cu inmultirea rapoartelor privind animalele marine care mor din aceasta cauza", a declarat Wang.

Cercetatorii au combinat procesele de hidroliza non-enzimatica, dizolvarea in apa si biodegradarea pentru conceperea si inventarea noului material. Studiul se numara printre cele treizeci de proiecte desemnate castigatoare in cadrul unei competitii de tehnologii viitoare inovatoare desfasurata in Shenzhen.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img