A fost semnat primul acord-cadru al Unităţii Centralizate de Achiziţii Publice a judeţului Harghita

0
97

Primul acord-cadru al Unităţii Centralizate de Achiziţii (UCA) Publice a judeţului Harghita, înfiinţată anul trecut printr-un proiect al Agenţiei Naţionale pentru Achiziţii Publice, a fost semnat în cursul zilei de luni, evenimentul fiind anunţat într-o conferinţă de presă organizată de Consiliul Judeţean (CJ).

Preşedintele CJ Harghita, Borboly Csaba, a declarat că este vorba de prima achiziţie publică centralizată realizată în judeţ, punctând faptul că acest acord-cadru este un exemplu de bune practici iar calitatea şi serviciile oferite prin sistemul centralizat vor ajuta la dezvoltarea judeţului.

Prezentă la conferinţă, preşedinta Agenţiei Naţionale pentru Achiziţii Publice (ANAP), Iuliana Feclistov, a vorbit despre beneficiile unei Unităţi Centralizate de Achiziţii Publice, potrivit Agerpres.ro.

"Sunt de părere că esenţa UCA o reprezintă realizarea proceselor de achiziţie publică în condiţii de economicitate, eficienţă şi eficacitate. Beneficiile UCA se referă atât la reducerea costurilor şi a riscurilor de neconformitate faţă de legislaţia în achiziţii publice, cât şi la gestionarea mai eficientă a procedurilor de achiziţie publică şi obţinerea unui nivel de calitate superior pentru bunurile şi serviciile achiziţionate. Ne aşteptăm ca activitatea UCA Harghita să continue în acelaşi ritm susţinut şi să existe un schimb util de experienţă cu celelalte organizaţii partenere, dar şi cu alţi viitori beneficiari care vor aprecia avantajele acestei forme de derulare a achiziţiilor publice", a declarat Iuliana Feclistov.

Aceasta a menţionat încheierea procesului de selecţie a organizaţiilor dornice să înfiinţeze Unităţi Centralizate de Achiziţie Publică la nivel local şi formalizarea colaborării cu 12 autorităţi publice locale, primele trei fiind Consiliul Judeţean Harghita, Consiliul Judeţean Sibiu şi Primăria Timişoara.

Pentru înfiinţarea acestei unităţi, precum şi pentru pregătirea şi organizarea primelor proceduri de achiziţie centralizată, parteneri au fost reprezentanţi ai Băncii Europene de Investiţii şi consultanţi ai consorţiului condus de Ernst & Young România.

Continuarea pe stiripesurse.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.