duminică, 25 februarie, 2024

A revenit IARNA! Trenuri blocate, trafic rutier ingreunat si localitati fara curent

Distribuie:

Publicat:

Iarna revenit in forta, in plina primavara, cu viscol si ninsoare. Vremea rea a blocat circulatia pe mai multe drumuri din tara. Trafic feroviar a fost intrerupt in Harghita in joi dimineata din cauza unui pom acazut pe calea ferata, dupa viscolul puternic. Mai multe localitati au ramas fara curent electric din cauza vremii nefavorabile. Porturile Constanta NordConstanta SudAgigeaMidia si Mangalia, inchise, miercuri seara, din cauza vantului puternic, au fost redeschise in cursul diminetii de joi. Portul Midia ramane in continuare inchis din cauza vantului puternic. Pompierii vranceni intervin, joi dimineata, in municipiul Focsani, unde mai multi copaci au cazut pe autoturisme din cauza vantului si sub greutatea zapezii. De asemenea, aproape 1.500 de persoane din judetul Vrancea nu au curent electric din cauza avariilor provocate de vremea nefavorabila.
Circulatia feroviara pe magistrala 400 este intrerupta intre statiile Sansimion si Baile Tusnad, in judetul Harghita, din cauza unui arbore cazut pe calea ferata, iar traficul rutier pe autostrada A3 Turda – Gilau si pe DN67C Novaci – Ranca, din judetul Gorj, se desfasoara cu dificultate, din cauza ninsorii abundente si a zapezii de pe carosabil. Si in Covasna, in Pasul Oituz, se cicrcula ingreunat din cauza zapezii. Potrivit Centrului Infotrafic al Politiei Romane, ca, la aceasta ora, in judetul Gorj ninge abundent pe DN67C Novaci – Ranca, iar intre kilometrii 19 si 34+800 zapada pe carosabil masoara aproximativ doi-trei centimetri, iar drumarii actioneaza cu utilaje de deszapezire si de imprastiere a materialului antiderapant.
 
Un echipaj de politie care actioneaza in zona Novaci nu permite autovehiculelor neechipate cu anvelope de iarna accesul catre Ranca.

Si pe autostrada A3 Turda – Gilau, in judetul Cluj, ninge abundent la aceasta ora, iar zapada pe carosabil masoara, pe benzile numarul unu, aproximativ un centimetru, pe alocuri. Si aici se actioneaza cu utilaje de deszapezire si de imprastiere a materialului antiderapant. La aceasta ora, in judetul Covasna, ninge pe DN11, in Pasul Oituz (intre kilometrii 72 si 90), iar zapada pe carosabil masoara, pe alocuri, cinci centimetri. Autotrenurile inainteaza in coloana, in spatele unui utilaj de deszapezire. Conform Centrului Infotrafic, numarul de utilaje va fi suplimentat. Infotrafic mai informeaza ca, din cauza caderii unui arbore pe linia de cale ferata, provocata de vantul puternic, circulatia feroviara pe magistrala 400 este intrerupta intre statiile Sansimion si Baile Tusnad, in judetul Harghita, motiv pentru care doua trenuri sunt oprite in statiile Sancraieni si Sansimion.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img