duminică, 19 mai, 2024

Acţiune a poliţiştilor specializaţi în combaterea delictelor silvice, în colaborare cu jandarmi şi silvicultori, pentru combaterea tăierilor ilegale, în Bistriţa-Năsăud

Distribuie:

Publicat:

În perioada 13-15 iulie, poliţiştii din cadrul Serviciului de Ordine Publică – Biroul pentru Combaterea Delictelor Silvice au derulat o acţiune pentru prevenirea şi combaterea tăierilor fără drept de arbori din fondul forestier naţional.

De asemenea, a fost verificată respectarea dispoziţiilor legale de către agenţii economici, pe linia achiziţiei, depozitării, prelucrării şi comercializării materialelor lemnoase.

În acest sens, au fost controlaţi 8 agenţi economici, cu obiect de activitate în domeniul forestier, fiind constatată o infracţiune prevăzută de Codul Silvic şi ridicate, în vederea continuării cercetărilor, o autoutilitară în valoare de aproximativ 18.000 de euro şi cantitatea de 12,08 m.c. lemn rotund de esenţă răşinoase, în valoare de 3.503 de lei.

De asemenea, au fost controlate în trafic peste 270 de autovehicule, dintre care 52 de transporturi de material lemnos. Pentru neregulile constatate 7 sancţiuni, în valoare de 45.000 de lei, au fost aplicate pentru încălcarea prevederilor Legii nr. 171/2010, privind stabilirea şi sancţionarea contravenţiilor silvice şi au fost dispuse măsuri complementare de confiscare a 122 metri cubi de material lemnos, în valoare aproape 16.000 de lei.

În cadrul acţiunilor, au mai fost constatate 3 infracţiuni la regimul rutier, au fost reţinute 8 permise de conducere şi au fost aplicate 82 de sancţiuni în valoare de peste 35.000 de lei.

În activităţi au fost angrenaţi 54 de poliţişti din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Bistriţa-Năsăud, 15 jandarmi din cadrul Inspectoratului Judeţean de Jandarmi şi 10 silvicultori din cadrul Ocoalelor Silvice Bistriţa Bârgăului şi Romuli.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img