sâmbătă, 25 mai, 2024

ACȚIUNE DERULATĂ DE SERVICIUL DE INVESTIGARE A CRIMINALITĂŢII  ECONOMICE VASLUI

Distribuie:

Publicat:

Zilele trecute, polițiștii de investigare a criminalităţii economice din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Vaslui  au desfășurat activități pentru prevenirea şi combaterea faptelor cu impact negativ asupra siguranței cetățeanului.

Polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Vaslui – Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economice au derulat acțiuni pe raza municipiilor Bârlad și Vaslui, județul Vaslui, ce au avut drept scop protejarea bugetului consolidat al statului, drepturile titularilor de mărci, precum și prevenirea, descoperirea și combaterea infracțiunilor în domeniul proprietății intelectuale, precum și verificarea modului în care sunt respectate prevederile legale în conformitate cu Legea nr. 55 din 2020, privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de Covid-19.

Totodată, au fost aplicate un număr de 21 sancțiuni contravenționale, în valoare de peste 47.500 de lei. Dintre acestea, 15 au fost aplicate pentru abateri prevăzute şi sancţionate de O.U.G. 28/1999 privind obligaţia agenţilor economici de a utiliza aparate de marcat electronice fiscale, o sancțiune pentru abateri prevăzute și sancționate de Legea 8/1996 privind drepturile de autor și drepturile conexe, 4 sancțiuni pentru abateri prevăzute și sancționate de Legii 349/2002 privind prevenirea și combaterea efectelor consumului produselor din tutun și o sancțiune pentru abateri prevăzute și sancționate de Legea 103/1992 privind dreptul exclusiv al cultelor religioase pentru producerea obiectelor de cult.

Cu ocazia activităților desfășurate, au fost verificați peste 30 agenți economici și a fost constatată săvârșirea a 2 infracțiuni, toate prevăzute de Legea 84/1998, privind mărcile și indicațiile geografice și au fost indisponibilizate bunuri în valoare de peste 10.500 de lei

Mai mult, au fost confiscați peste 2.200 de lei, precum și bunuri în valoare de peste 3.000 de lei.

 

 

 

 

Polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice Vaslui vor continua desfășurarea de acțiuni specifice pe raza întregului județ, în vederea prevenirii și combaterii activităților ilicite și încălcării legislației, în toate domeniile date în competență, în scopul asigurării unui climat optim de ordine, liniște, siguranță și legalitate a mediului de afaceri, cu preponderență în locurile și mediile semnalate cu risc ridicat de comitere a faptelor de evaziune fiscală.

 

 

 

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img