luni, 29 aprilie, 2024

Acte false pentru un autoturism declarat daună totală,  descoperite de polițiștii de frontieră ieșeni

Distribuie:

Publicat:

Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Sculeni efectuează cercetări în privinţa unui ieșean care a prezentat la controlul de frontieră documente false pentru autoturismul avariat pe care îl tracta.

În data de 29 iunie a.c., în jurul orei 17.00, în Punctul de Trecere a Frontierei Sculeni – I.T.P.F. Iaşi, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de control, un cetățean român, în vârstă de 39 de ani, domiciliat pe raza judeţului Iași, care conducea un ansamblu rutier, înmatriculat în R. Moldova, format dintr-un autoturism şi o remorcă pe care era tractat un autoturism accidentat.

Existând suspiciuni cu privire la autenticitatea documentelor prezentate la control pentru autoturismul tractat, cu ajutorul unuia dintre experții FRONTEX, au fost efectuate verificări specifice, în urma cărora au constatat că autoturismul a fost declarat daună totală, urmând a fi casat, iar fişa de identificare a autovehiculului şi contractul de vânzare – cumpărare nu îndeplinesc condiţiile de formă şi fond ale unor documente autentice, stabilindu-se faptul că înscrisurile prezentate la control sunt false.

Poliţiştii de frontieră efectuează cercetări în cauză sub aspectul săvârşirii infracţiunilor fals material în înscrisuri oficiale și uz de fals.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img