Actiuni desfasurate de catre politistii vasluieni pentru siguranta traficului rutier

0
32

În perioada 5-7 noiembrie 2021, polițiștii din structurile de poliție rutieră și ordine publică ale Inspectoratului de Poliție Județean Vaslui au acționat preventiv-reactiv, pe drumurile publice din județul Vaslui, în special pe cele cu un risc rutier ridicat, pentru reducerea cauzelor generatoare de evenimente rutiere cu consecințe grave, produse pe fondul defecțiunilor tehnice ale vehiculelor și încălcarea normelor rutiere.

În cadrul activităților derulate, la care au participat 40 de polițiști, au fost verificate peste 600 de vehicule și legitimate peste 350 de persoane. În urma neregulilor constatate, polițiștii au aplicat 171 de sancțiuni contravenționale, în valoare de peste 102.000 de lei, pentru încălcări ale O.U.G. nr. 195/2002 privind circulația pe drumurile publice.

De asemenea, au fost reținute 41 de permise de conducere și retras 1 certificat de înmatriculare.

Cauzele care au condus la reținerea permiselor de conducere au fost: depășirea limitei legale de viteză cu peste 50km/h (30),  depășirea neregulamentară (9) și neacordare prioritate față de auto (2).

Certificatul de înmatriculare a fost ridicat pentru conducerea unui vehicul ce avea înmatricularea suspendată ca urmare a netranscrierii dreptului de proprietate în termenul legal de 90 de zile.

Pentru reducerea gradului de victimizare prin accidente de circulație, polițiștii rutieri le recomandă conducătorilor auto să adopte o conduită preventivă, să respecte cu strictețe regulile de circulație și să circule cu o viteză adaptată în permanență la condițiile de drum.

Rulați cu o viteză redusă, adaptată permanent condiţiilor concrete din trafic, în special când se circulă în coloană. De asemenea, pentru un plus de siguranţă, se impune şi mărirea distanţei în mers între vehicule.

Purtați centura de siguranță! Utilizați sistemele de retenție omologate pentru ocupanții din autovehicule!

Nu utilizați telefonul mobil sau alt dispozitiv mobil prevăzut cu funcția de înregistrare ori redare text, foto sau video, în timp ce conduceți autovehicule pe drumul public.

Nu bruscați comenzile autoturismului și efectuați fiecare manevră doar după o temeinică asigurare.

Acordați prioritate de trecere pietonilor angajați în traversarea regulamentară a drumului public prin locurile special amenajate și semnalizate.

Nu îngreunați traficul și nu obstrucționați vizibilitatea prin opriri sau staționări neregulamentare!

Totodată, polițiștii le recomandă pietonilor să își ia toate măsurile de precauţie, pentru a fi siguri că sunt observaţi în trafic de către şoferi și să fie întodeauna responsabili atunci când traversează strada.

De asemenea, bicicliștii sunt sfătuiți de polițiști să se asigure temeinic înainte de efectuarea vreunei manevre, să circule cât mai aproape de marginea din dreapta a drumului, iar pe timp de noapte sau când vizibilitatea este redusă să aibă bicicleta echipată corespunzător.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.