miercuri, 27 septembrie, 2023

Actiuni desfasurate de politistii vasluieni pentruu siguranta transportului scolar – FOTO

Distribuie:

Publicat:

În perioada 2-4 iunie 2021, polițiștii Serviciului Rutier, sprijiniți de polițiști din cadrul Biroului Siguranță Școlară și Compartimentului de Analiză și Prevenire a Criminalității au acționat preventiv-reactiv, pe drumurile publice ale județului Vaslui, în vederea creșterii siguranței transportului școlar și prevenirii producerii accidentelor rutiere.

      Acțiunile au urmărit verificarea modului de punere în aplicare a prevederilor legale din domeniul transportului școlar, în context COVID-19, fiind verificate atât microbuze destinate exclusiv transportului școlar cât și autovehicule destinate transportului public.

      Totodată, activitățile derulate de polițiști au vizat:

Ø  Prezența efectivă a echipajelor de poliție la afluirea și defluirea elevilor pentru îmbunătăţirea climatului de siguranţă pe itinerariile de deplasare a acestora de la și spre autovehiculele destinate transportului școlar și public, în proximitatea unităților de învățământ;

Ø  Efectuarea de activități pe itinerariile de deplasare a autovehiculelor destinate transportului școlar și public, în proximitatea unităților de învățământ, în vederea verificării respectării normelor legale impuse pe perioada stării de alertă pentru prevenirii răspândirii noului coronavirus;

Ø  Verificarea autovehiculelor destinate transportului școlar și public, efectuat pe traseele din proximitatea unităților de învățământ sau care deservesc aceste unități;

Ø  Instruirea conducătorilor auto cu privire la conduita preventivă pe perioada efectuării transportului;

Ø  Verificarea deținerii de către conducătorii unor astfel de autovehicule a categoriei permisului de conducere necesară pentru vehiculele conduse și a existenței atestatului de transport public de persoane;

Ø  Verificarea deținerii și a valabilității ITP a vehiculelor controlate;

Ø  Verificarea deținerii asigurării obligatorii de răspundere civilă auto RCA și a asigurării obligatorii de accidente pentru persoane și bagaje aflate în vehicul;

Ø  Instruirea elevilor transportați cu autovehiculelor destinate transportului școlar cu privire la regulile ce trebuie respectate pe timpul deplasării.

Astfel, au fost organizate 3 întâlniri cu reprezentanți ai instituțiilor de învățâmânt și au fost instruiți peste 140 de elevi și 2 cadre didactice.

În urma neregulilor constatate, polițiștii au aplicat 41 de sancțiuni contravenționale în valoare de peste 57.000 de lei, iar dintre acestea, 16 au fost aplicate pentru încălcări ale O.U.G. nr. 195/2002 (privind circulația pe drumurile publice). De asemenea, au fost reținute 7 certificate de înmatriculare și 7 seturi de numere de înmatriculare, fiind dispusă măsura suspendării dreptului de utilizare al vehiculului pentru o perioadă de 6 luni, conform H.G.  nr. 69 din 1 februarie 2012.

 

 

PENTRU A NU DEVENI VICTIME ALE ACCIDENTELOR RUTIERE :

 

 

·                 Circulați numai pe trotuare, iar în lipsa acestora pe poteci laterale sau pe partea stângă a drumului!

·                 Nu vă jucați pe străzi unde circulă mașini deoarece vă expuneți la accidente !

·                 Traversați strada numai prin locurile marcate, la culoarea verde a semaforului sau pe la colțul străzii, după o prealabilă asigurare!

·                 Nu traversați strada în fugă, prin loc nepermis sau la culoarea roșie a semaforului, prin fața sau spatele mijloacelor de transport în comun oprite în stație, deoarece puteți fi surprinși de autovehicule aflate în mișcare!

·                 Nu urcați și nu coborâți în timpul mișcării mijloacelor de transport si nu deschideti usa/usile acestora in timpul mersului!

·                 Conducerea bicicletei/trotinetei pe drumurile publice este permisă numai persoanelor care au împlinit vârsta de 14 ani !

·                 Evitați să circulați cu bicicletă/trotinetă  pe străzile cu trafic intens !

·                 Este interzisă circulația cu rolele pe drumurile publice.

 

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img