duminică, 19 mai, 2024

Activitati desfasurate de politistii vasluieni in cadrul campaniei „ Eroii Internetului”

Distribuie:

Publicat:

Poliția Română, prin Institutul de Cercetare și Prevenire a Criminalității, se implică, în calitate de partener, în proiectul de prevenire a criminalității informatice „Eroii Internetului”, alături de Google România și Asociația Adfaber.

 „Eroii Internetului” este un program gratuit pentru profesori și elevi, susținut de Ministerul Educației. Programa oferă atât profesorilor cât și părinților, cadrul de care au nevoie pentru a aborda cu elevii discuții despre pericolele din mediul online (riscuri, vulnerabilități)  și despre ce înseamnă să fie cetățeni digitali responsabili.

În perioada 15 mai – 15 iunie 2022, Compartimentul de Analiză și Prevenire a Criminalității, din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Vaslui, a desfășurat activități informativ-preventive tematice în cadrul proiectului, în două unități de învățământ: Școala Gimnazială ”Elena Cuza” din municipiul Vaslui și Școala Gimnazială „Ștefan cel Mare”, din comuna cu același nume, județul Vaslui.

Astfel, au avut loc 17 sesiuni de informare elevi și cadre didactice și 1 activitate de informare a părinților, având un număr de 485 beneficiari (dintre care: 56 părinți, 26 cadre didactice și 403 elevi).

Beneficiarii au primit recomandări pentru folosirea responsabilă a Internetului, fiindu-le prezentat și conținutul site-ului https://adfaber.org/eroii-internetului.

Sfaturi de siguranță pe internet pentru copii

● Nu distribuiți informații personale, cum ar fi adresa și numerele de telefon, fără permisiunea părinților!

● Spuneți părinților dacă ceva online v-a făcut să vă simțiți inconfortabil!

● Nu mergeți niciodată să întâlniți pe cineva pe care l-ați „întâlnit” pe Internet fără să vă întrebați mai întâi părinții!

● Nu dați parolele altcuiva decât părinții!

● Consultați-vă cu părinții despre imaginile și conținutul pe care doriți să le postați online!

● Verificați-vă cu părinții înainte de a descărca sau instala programe care pot dăuna computerului sau altor tehnologii și pot pune familia dvs. în pericol de criminalitate informatică!

● Ajutați-vă părinții să înțeleagă noile tehnologii!

● Nu cumpărați nimic online fără acordul părintelui!

● Nu trimiteți și nu răspundeți la mesaje și postări abuzive! Spune-le însă părinților tăi dacă ai avut o întâlnire cu un astfel de comportament online!

● Evitați să postați informații personale, cum ar fi zilele de naștere și numele de familie, atunci când creați numele de ecran!

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img