joi, 22 februarie, 2024

ADI DESPOT, SUSPECTAT CA AR FI ”DOSIT” SPAGA DE 2 MILIOANE € DIN CELEBRUL DOSAR ”CARLIONTATU’”

Distribuie:

Publicat:

Procurorii DNA au cerut verificarea conturilor lui Adrian Despot! (Reduceri mari la jocuri PC) Fostul jurat de la ”Vocea României” a fost suspectat că ar fi ”dosit” șpaga de 2 milioane € din celebrul dosar ”Cârlionțatu’”, cu Sorin Ovidiu Vîntu și Bogdan Olteanu în rolurile principale. CANCAN.RO, site-ul nr. 1 din România, publică, în premieră, amănunte senzaționale din interiorul anchetei.

Numele lui Adrian Despot a ajuns pe buzele procurorilor ca urmare a faptului că este căsătorit cu Lisa, nimeni alta decât sora fostului viceguvernator al BNR și ex-președinte al Camerei Deputaților Bogdan Olteanu.

In prezent, dosarul se află la tribunal și, potrivit surselor CANCAN.RO, site-ul nr. 1 din România, a primit numele de cod “Cârlionțatu” din cauza faptului că fostul șef al Camerei Deputaților era poreclit astfel de Sorin Ovidiu Vântu, conform stenogramelor rezultate din interceptări, cu referire la „podoaba” sa capilară. (Promotiile zilei la monitoare) 

Procurorii au cerut date de la ANAF

Anchetatorii susțin că șpaga de două milioane de euro pe care Sorin Ovidiu Vîntu i-ar fi dat-o lui Bogdan Olteanu pentru numirea lui Liviu Mihaiu în funcţia de guvernator al Deltei Dunării ar fost spălată prin intermediul unui circuit financiar între mai multe companii offshore, metodă consacrată în schemele de evaziune. Însă procurorii au avut anumite suspiciuni, potrivit cărora Adrian Despot nu ar fi străin de situație și că o parte din bani s-ar afla în conturile sale. 

Motiv pentru care procurorii DNA au făcut mai multe adrese către ANAF și diverse bănci prin care au cerut detalii despre veniturile și conturile lui Adrian Despot.  Magistrații au suspectat că Bogdan Olteanu ar fi ascuns mita de două milioane de euro chiar în conturile solistului de la “Vița de Vie”, ca urmare a legăturii pe care acesta o are cu Lisa, sora fostului președinte al Camerei Deputaților.

Adi Despot a ajuns, astfel, suspect în celebrul dosar “Cârlionțatu’”. Procurorii au cerut să se verifice dacă sumele din conturile artistului corespund cu veniturile sale din concerte și alte activități pe care le întreprinde.

Dacă sumele nu vor putea fi justificate, conform legii, ar urma să fie pus sechestru pe banii care sunt în plus. Adi Despot a ajuns, astfel, să fie bănuit că ar fi ”dosit” uriașa șpagă pe care SOV i-ar fi dat-o cumnatului său, Bogdan Olteanu.

Toate actele sunt, în clipa de față, la dosarul din instanță. Acolo sunt sute de extrase de cont, dar și răspunsuri de la bănci privind conturile mai multor persoane, inclusiv Adi Despot. Procurorii DNA au cerut ANAF-ului date financiare despre solist și au primit răspunsuri vizând persoana fizică, dar și persoanele juridice implicate.

Culisele șpăgii de la SOV la “Cârlionțatu’”

Bogdan Olteanu a fost eliberat la începutul lunii septembrie 2016 din arestul preventiv şi plasat în arest la domiciliu. Procurorii îl acuză că, atunci când a fost preşedinte al Camerei Deputaţilor, a mers în Delta Dunării cu un elicopter pus la dispoziţie de omul de afaceri Sorin Ovidiu Vîntu. În urma discuţiilor, omul de afaceri i-ar fi promis suma de două milioane de euro pentru numirea jurnalistului Liviu Mihaiu în funcţia de guvernator al Deltei Dunării.

Conform unor surse judiciare, transferul banilor ceruţi de Bogdan Olteanu ar fi fost făcut dintr-un cont bancar deschis în Cipru într-unul din Bulgaria, deschis de o firmă înregistrată în Delaware, Statele Unite. Din contul din Bulgaria, banii ar fi fost retraşi în numerar în trei tranşe, în 28-30 octombrie 2008. Sursele citate au mai declarat că lui Olteanu i-ar fi fost dusă suma de două milioane de euro cash, de la Sorin Ovidiu Vîntu, printr-un intermediar. (NU RATA: CÂT TE COSTĂ SĂ DORMI ÎN PATUL LUI SORIN OVIDIU VÎNTU DIN STRADA PARIS!)

Liviu Mihaiu a fost numit, în septembrie 2008, de către premierul de atunci, Călin Popescu-Tăriceanu, în funcţia de guvernator al rezervaţiei naturale Delta Dunării, post pe care l-a ocupat până în februarie 2009. În calitate de martor, Călin Popescu-Tăriceanu a declarat că nu știe nimic despre întreaga poveste. “Țintă” în dosar a fost și Dan Motreanu, fost vicepreședinte al Camerei Deputaților, procurorii întrebându-l dacă a fost de față și dacă are cunoștință că Bogdan Olteanu ar fi luat respectivii bani.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img