sâmbătă, 27 aprilie, 2024

Adio ajutoare sociale pentru cei care nu vor sa munceasca! Legea a intrat in vigoare

Distribuie:

Publicat:

Liderul filialei ALDE Dambovita, Ionel Petre, a anuntat, luni, intrarea in vigoare a "legii impotriva lenei" initiata de parlamentari ai formatiunii si care prevede ca refuzul unui loc de munca atrage incetarea dreptului la ajutorul social.

"De astazi, a intrat in vigoare Legea impotriva lenei. La propunerea Aliantei Liberal Democrate, Legea nr. 192/2018 pentru modificarea si completarea Legii nr. 416/2001 privind venitul minim garantat a fost adoptata si a intrat in vigoare astazi 22 octombrie 2018. Conform datelor statistice oferite de Ministerul Muncii si Justitiei Sociale, in Romania sunt circa 25.000 de persoane care beneficiaza de ajutor social de peste 10 ani, fapt care arata ca intentia majoritatii asistatilor social de a-si gasi un loc de munca stabil este aproape de zero", a transmis presedintele ALDE Dambovita, Ionel Petre, intr-un comunicat de presa.

Acesta a adaugat ca nu mai trebuie sa dam bani persoanelor care refuza nejustificiat sa munceasca.

"Consider ca statul nu trebuie sa mai incurajeze comoditatea celor care traiesc din ajutoarele sociale, ci este imperios sa se implice in angajarea acestora. Nu mai putem permite sa dam bani unor oameni care nu vor sa munceasca, unor oameni care refuza nejustificat o oferta de munca sau care refuza sa participe la serviciile pentru stimularea ocuparii fortei de munca si de formare profesionala. Si avem suficiente exemple in care primariile au taiat din bugetul pentru investitii pentru a da mai multi bani celor care traiesc din ajutorul statului", a completat Ionel Petre.

Potrivit liderului ALDE Dambovita, asistenta sociala nu inseamna "sa iei bani din buzunarul celor care trag pe branci pentru a-si asigura traiul zilnic si a da celor comozi".

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img