luni, 29 aprilie, 2024

Afacerea acestui iesean va ingenunchea McDonald’s si KFC! Reteta secreta a gigantilor americani a fost descoperita de un tanar bucatar

Distribuie:

Publicat:

• Tanarul a muncit in strainatate si dupa ce a revenit in Iasi a decis sa deschida o afacere • A decis sa schimbe perceptia fata de mancarea fast-food si a depus un proiect pentru a primi banii de la stat necesari infiintarii afacerii • A semnat deja contractul de finantare si in acest an va demara investitia cu banii primiti de la stat • "Cred ca este un produs nou pentru Iasi. Am descoperit o metoda prin care pot vinde mancare sanatoasa, chiar si faimosii burgeri", sustine tanarul antreprenor

Programul Start-Up Nation s-a dovedit a fi un real succes si in acest an. Sute de antreprenori din Iasi au beneficiat de sumele disponibile in cadrul programului, iar in acest an un numar la fel de mare de beneficiari va primi banii de la stat pentru infiintarea unor start-up-uri in diverse domenii de activitate. In acest an, la nivelul Iasului au fost semnate deja 354 de contracte de finantare din cele aproape 500 care vor finantate cu banii de la stat. Iasul ramane in topul judetelor cu cei mai multi beneficiari atat din tara, cat si din Moldova. Astfel, la nivelul regiunii Nord-Est au fost semnate pana in prezent 947 de contracte de finantare, in fiecare din cele 6 judete fiind inregistrate peste 150 de persoane care au venit la sediul Oficiului Teritorial pentru IMM-uri si Cooperatie (OTIMMC) Iasi, din toate judetele Moldovei, pentru a semna contractele de finantare. Mare parte din beneficiarii programului care au infiintat afacerile cu fonduri de la stat, in Iasi, au mizat pe afacerile in alimentatie publica. Acestia au avut proiecte inedite si din acest motiv au obtinut cei 44.000 de euro necesari infiintarii afacerii. Unul dintre acestia este Razvan Popa, un tanar plecat sa lucreze in strainatate imediat dupa ce a terminat liceul. Dupa 14 ani de munca in diverse locuri, s-a intors in tara pentru a-si deschide propriul business.

Idee inedita de afaceri prin Start-Up Nation

Tanarul a plecat sa lucreze in Anglia cand abia terminase liceul, pentru ca a vrut sa castige mai multi bani decat i se oferisera in Iasi. Dupa ce a schimbat mai multe locuri de munca, a ajuns sa lucreze intr-un restaurant din Germania, unde a invatat cam tot ce stie sa gateasca. "Nu prea erau locuri de munca platite bine in Iasi. Mi se cerea experienta desi eu abia terminasem liceul. Am fost dezamagit ca nimeni nu a vrut sa ma pregateasca si sa ma angajeze apoi, asa cum am auzit de la alte persoane ca se face acum in unele firme din Iasi. Poate ramaneam si eu in tara daca aveam sansa asta. Insa aveam nevoie de bani atunci si de aceea cand am aflat ca se cauta ajutor de bucatar la un restaurant din Italia, am plecat acolo si m-am angajat. Am stat 4 ani la acel restaurant, apoi m-am mutat in Germania, tot la un restaurant, si acolo am ramas. Am avansat de la ajutor de bucatar la bucatar. Nu am ramas acolo pentru ca parintii mei sunt bolnavi si vreau sa fiu alaturi de ei la batranete. Am ceva bani stransi dupa munca din strainatate. Am fost bucuros sa aflu ca statul incurajeaza tinerii sa-si faca afaceri si am aplicat si eu in acest program. Spre surprinderea mea, voi lua banii", spune tanarul.

Afacerea tanarului este inedita. Vrea sa deschida un fast-food unde sa prepare mancare tip KFC sau McDonald's care sa contina numai ingrediente naturale si totul sa fie proaspat preparat. "Chiar si burgerii pot fi adaptati si pregatiti cat mai sanatos. Produsele crispy, cartofii, sosurile, totul se poate pregati natural. Necesita mai mult timp si bani prepararea unui astfel de produs, insa si produsul final e diferit de ceea ce gasim in fast-food-uri. De aceea cred ca vor fi atrasi clientii de acest tip de fast-food, sustine tanarul antreprenor.

Ce firme vor primi banii de la stat?

In cadrul Start-Up Nation, alocarea financiara nerambursabila este de maximum 200.000 lei/beneficiar si poate reprezenta 100 la suta din valoarea cheltuielilor eligibile (inclusiv TVA pentru societatile neplatitoare) aferente proiectului. Beneficiaza de prevederile Programului Start-Up Nation 2019 societatile înfiintate dupa data de 30 ianuarie 2018, care activeaza în domeniul productiei, industriilor creative, serviciilor si comertului.

Societatile din cadrul programului au creat cel putin un loc de munca cu norma întreaga pe perioada nedeterminata mentin locul de munca ocupat cel putin doi ani dupa finalizarea implementarii proiectului.

Printre firmele din Iasi care au semnat contractele sunt Erika Pam SRL-D, Unic Stil Best Conf, Romelectric Total SRL, Tehniconfectii SRL, Stelian Ciprian SRL. Majoritatea beneficiarilor admisi in cadrul programului Start-Up Nation 2019 vor sa deschida afaceri in domeniul alimentar, panificatie, confectii, relaxare si divertisment, activitati foto/video.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img