miercuri, 28 februarie, 2024

Afgan cu pasaport falsificat, depistat la frontiera ieseana-FOTO

Distribuie:

Publicat:

Politisti de frontiera ieseni au intocmit lucrare penala pe numele unui tanar din Afganistan care a prezentat la controlul de frontiera un pasaport falsificat, cu intentia de a intra ilegal tara.

Miercuri,8 octombrie, in jurul orei 20.30 s-a prezentat in Punctul de Trecere a Frontierei Iasi feroviar, pentru efectuarea formalitatilor necesare trecerii frontierei de stat, calatorind ca pasager in trenul accelerat 401, care circula pe relatia Chisinau-Bucuresti, o persoana de sex masculin, care avea asupra sa un pasaport Cehia.

Avand suspiciuni cu privire la autenticitatea pasaportului prezentat la control, lucratorii nostri au efectuat verificari suplimentare cu aparatura din dotare, in urma carora au constatat ca documentul are fila informatizata, care continea fotografia si datele de identitate, falsificata.

    „Din cercetarile efectuate si din declaratiile barbatului politistii de frontiera au stabilit ca acesta este cetatean afgan, in varsta de 25 ani, care a procurat pasaportul din Republica Moldova, de la o persoana necunoscuta platindu-i acesteia suma de 4000 euro. Tanarul a mai declarat ca a achizitionat documentul pentru a se deplasa intr-o tara din Uniunea Europeana.Politistii de frontiera i-au intocmit barbatului lucrare penala sub aspectul savarsirii infractiunilor de  fals privind identitatea si tentativa de trecere ilegala a frontierei de stat.”a declarat Denis LAZAR,purtator de cuvant al I.T.P.F. Iasi.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img