miercuri, 29 mai, 2024

Ai folosit greşit până acum antiperspirantul. Când se aplică, de fapt

Distribuie:

Publicat:

Deodorantele şi antiperspirantele ocupă un loc important în igiena ta. Pentru a evita situaţiile jenante, trebuie să ştii cum să le foloseşti corect şi, implicit, cum să eviţi să faci unele greşeli când vine vorba de aplicarea lor.

Atunci când îţi alegi produsul de îngrijire, este important să ştii care este diferenţa între deodorant şi antiperspirant. Pe de o parte, majoritatea antiperspirantelor conţin săruri care reduc fluxul transpiraţiei. Pe de altă parte, deodorantele sunt produse care fie neutralizează mirosul, fie îl maschează. Pe scurt, antiperspirantul reduce transpiraţia, iar deodorantul înhibă mirosul neplăcut. De asemenea, pe piaţă există produse cu dublă acţiune, care funcţionează atât ca antiperspirant, cât şi ca deodorant. Indiferent de produsul pe care îl preferi, există unele greşeli pe care le poţi face, fără să îţi dai seama!

Se aplică seara

Contrar obiceiurilor populare, antiperspirantele trebuie să fie aplicate seara, înainte de culcare, nu dimineaţa. Aceste produse de îngrijire sunt mai eficiente asupra pielii atunci când canalele sudoripare sunt mai puţin active, iar nivelul de umiditate este minim. Este bine să aplici antiperspirantul după ce ai făcut duş şi ai şters bine pielea cu un prosop. Dacă îţi lipseşte parfumul proaspăt al deodorantului, este în regulă să îl aplici şi dimineaţa.

COntinuarea pe clicksanatate.ro

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img