sâmbătă, 18 mai, 2024

Ajutor de la stat pentru români! Mai aveți doar câteva zile la dispoziție pentru a depune actele

Distribuie:

Publicat:

În ultima vreme, statul român s-a mobilizat și a oferit ajutor considerabil românilor. Un nou sprijin vine acum din partea autorităților pentru persoanele greu încercate, dar mai aveți doar câteva zile la dispoziție pentru a depune actele și pentru a vă asigura că statul nu vă face probleme.

Bani pentru persoanele afectate de pandemie

Un nou ajutor a fost acordat de stat pentru persoanele grav afectate de către pandemie. A fost o perioadă dificilă și mulți au suferit din cauza acestei crize sanitare, motiv pentru care autoritățile s-au gândit să vină în ajutorul nostru.

 Astfel, au fost oferite trei tipuri de indemnizație: prima dintre ele a fost indemnizația pentru activitate întreruptă, pentru cei care și-au pierdut locul de muncă din cauza pandemiei. Cea de-a doua indemnizație a fost cea pentru activitate/venituri reduse, iar ultima, ce a putut fi cerută și încasată în intervalul octombrie – decembrie 2021, a treia indemnizație a fost cea pentru activitate întreruptă. Toate acestea, însă, trebuie declarate.

Banii au ajuns deja în posesia celor care au beneficiat de ajutor, dar asta nu este tot. Vă anunțăm că este necesară declararea acestora prin formularul 212, iar persoanele care au beneficiat trebuie să achite la stat taxele aferente până în ziua de 25 mai 2022, prin depunerea declarației.

Peste 11.000 de persoane au primit indemnizație

Agenția Națională pentru Plăți și Inspecție Socială a efectuat numărători clare, prin care au demonstrat că peste 11.000 de persoane au încasat indemnizația de pandemie pentru activitate întreruptă,  în timp ce alte peste 900 de persoane au încasat indemnizația de pandemie pentru același motiv, dar la finalul anului.

Toată lumea trebuie să își declare veniturile pe care le-a încasat în anul 2021 depunând declarația de venit până la data de 25 mai. Având în vedere că și indemnizația este tot un venit, chiar dacă a fost oferit în situația excepționale, se pare că statul vrea să plătim taxele aferente pentru acest câștig.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img