Alarmant!Statul Islamic a pus mana pe arme chimice

0
50

Militanti ai gruparii teroriste Statul Islamic au folosit acidul clorhidric ca arma si recruteaza tehnicieni extrem de bine pregatiti in incercarea de a obtine arme chimice, a avertizat ministrul de externe al Australiei, Julie Bishop, informeaza sambata Reuters.

Intr-un discurs sustinut la un forum international al tarilor care militeaza impotriva acestor arme, Bishop a declarat ca aparitia unor grupari militante precum SI, cunoscut si sub acronimul in limba araba Daesh, reprezinta „una dintre cele mai grave amenintari la adresa securitatii din zilele noastre”.

„Folosirea acidului clorhidric de catre Daesh si recrutarea de specialisti extrem de bine pregatiti, inclusiv din Occident, sunt dovada unor eforturi cat se poate de serioase in dezvoltarea armelor chimice”, a spus oficialul.

Comentariile facute de sefa diplomatiei australiene vin pe fondul acuzatiilor lansate de kurzii irakieni care au declarat ca au probe ca, in ianuarie, SI a folosit acid clorhidric impotriva luptatorilor sai (peshmerga) in nordul Irakului.

Totusi, acuzatiile kurzilor, care au spus ca esantioane de sol si de haine prelevate in urma unui atac cu masina-capcana comis de SI contineau urme de acid clorhidric, nu au putut fi confirmate independent.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.