ALBITA:Tigari de contrabanda ascunse in podelele unor microbuze

0
45

Politistii de frontiera din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Albita, impreuna cu inspectorii vamali, au descoperit 558.000 tigarete de contrabanda pe care doi barbati au incercat sa le introduca ilegal pe piata din Romania ascunzandu-le in locuri special amenajate in podelele autovehiculelor pe care le conduceau.

In data 02 iulie, in jurul orei 15.30, in Punctul de Trecere a Frontierei Albita, s-a prezentat pentru a intra in tara, cetateanul roman Oleg P., in varsta de 36 de ani, conducand un autovehicul marca Mercedes Sprinter, inmatriculat in Bulgaria.

* O ora mai tarziu s-a prezentat in acelasi punct de trecere al frontierei cetateanul roman Ghenadie P., in varsta de 31 de ani, conducand tot un autovehicul marca Mercedes Sprinter, inmatriculat in judetul Bacau. Inainte de a ajunge la controlul de frontiera soferul a intors masina si a demarat in tromba spre teritoriul Republicii Moldova. Lucratorii nostri, care efectuau o misiune specifica de supraveghere a perimetrului punctului de trecere, au intervenit imediat si au oprit autovehiculul pe podul rutier Albita – Leuseni., dupa care l-au condus in punct pentru cercetari.

„In ambele cazuri, pentru valorificarea unor informatii, politistii de frontiera au solicitat inspectorilor vamali efectuarea unor controale amanuntite asupra celor doua mijloace de transport, in urma carora echipa comuna de control a descoperit, ascunsa si nedeclarata, in vederea sustragerii de la controlul vamal, in locasuri special amenajate in podelele celor doua autovehicule, cantitatea de 558.000 tigarete, diferite marci de provenienta Republica Moldova.”a declarat Irina MIRICA,purtator de cuvant al S.T.P.F. Vaslui

Conform prevederilor legale a fost dispusa masura retinerii tigaretelor, in valoare totala  de 12.555 lei si a celor doua autovehicule, in valoare totala  de 90.000 lei in vederea confiscarii, iar cei doi barbati au fost sanctionati contraventional cu amenzi in valoare totala de 20.000 lei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.