ALEGERI EUROPARLAMENTARE 2019. Campania electorala a inceput astazi. Cand trebuie sa te prezinti la vot

0
72

Campania electorala pentru alegerea membrilor din Romania in Parlamentul European a inceput sambata, iar 286 de posturi de radio si televiziune din intreaga tara si-au manifestat intentia de a o reflecta.

Campania electorala pentru alegerea membrilor din Romania in Parlamentul European pe posturile de radio si televiziune are loc in perioada 27 aprilie 2019 (ora 00.00) – 25 mai 2019 (ora 07.00).

In sedinta din 9 aprilie, membrii Consiliului National al Audiovizualului (CNA) au decis sa le atraga atentia moderatorilor emisiunilor de dezbatere electorala sa respecte principiul impartialitatii, sa asigure echilibrul necesar desfasurarii emisiunilor de acest tip si sa intervina in situatiile in care invitatii nu tin cont de dispozitiile legislatiei audiovizualului.

Prezentarea candidatilor si a sustinatorilor acestora pe posturile publice si comerciale de radio si televiziune poate avea loc in cadrul emisiunilor electorale cu respectarea principiilor de echitate, echilibru si impartialitate, menite sa contribuie la transmiterea unor mesaje nedistorsionate catre public, asigurand acestuia o informare corecta pe baza exprimarii pluralismului de opinii.

„Consiliul National al Audiovizualului le reaminteste posturilor de radio si de televiziune, publice si private, care doresc sa serveasca interesul public organizand reflectarea si desfasurarea campaniei electorale pentru alegerile europarlamentare, prin intermediul serviciilor de programe audiovizuale, ca au obligatia de a respecta prevederile legislatiei in domeniu".

CNA a mai anuntat ca va monitoriza „cu atentie toate emisiunile destinate reflectarii campaniei electorale pe posturile de radio si televiziune si va aplica sanctiuni in cazul in care va constata abateri de la respectarea prevederilor legale".

Alegerile europarlamentare vor avea loc in Romania pe 26 mai.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.