miercuri, 6 decembrie, 2023

Aleksandr Lukasenko multumeste postului de televiziune rus RT pentru sustinere

Distribuie:

Publicat:

Preşedintele belarus Aleksandr Lukaşenko a mulţumit călduros postului de stat rus Russia Today (RT) că l-a susţinut, la fel ca audiovizualul belarus, în faţa amplei mişcări de contestare ce are loc în Belarus de aproape o lună, informează AFP.

"În această perioadă dificilă, ştiţi în ce măsură aţi fost importanţi pentru noi (…). Vă mulţumesc pentru sprijinul vostru", a afirmat şeful statului belarus, adresându-se unui jurnalist al RT, în timpul unui interviu publicat marţi de acest post pro-Kremlin.

"Ceea ce aţi arătat voi, tehnicienii voştri, jurnaliştii voştri, corespondenţii voştri, directorii voştri (…), toate acestea au o valoare foarte mare", a continuat el.

Grupul rus RT este considerat de numeroase state occidentale o armă de propagandă a Rusiei în străinătate.

În faţa acestei efuziuni de recunoştinţă, jurnalistul care lua interviul, Konstantin Pridîbailo, a ţinut să precizeze că RT nu înlocuieşte pe nimeni de la televiziunea publică belarusă (BT).

Republica Belarus este scena unui val de protest istoric după alegerile prezidenţiale din 9 august şi realegerea, considerată frauduloasă de către detractorii săi, a lui Aleksandr Lukaşenko. Mişcări greviste au fost declanşate în mai multe întreprinderi emblematice ale acestei ţări, inclusiv în principala companie de televiziune publică. Cel puţin 300 dintre angajaţii săi au susţinut o grevă lansată pe 17 august şi zeci de angajaţi au demisionat.

Patru zile mai târziu, Aleksandr Lukaşenko a confirmat că jurnalişti şi tehnicieni ruşi au venit să le dea o mână de ajutor celor de la televiziunea publică belarusă.

De atunci, postul RT împarte cu aceasta din urmă imaginile sale filmate în Belarus şi îl susţine activ pe preşedintele Lukaşenko în timpul deplasărilor acestuia.

În acelaşi timp, mai multor jurnalişti ai mass-media occidentale le-au fost retrase acreditările în Belarus.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img