marți, 21 mai, 2024

ALERTA in resedinta lui Fethullah Gulen, urmarit de autoritatile turce: Un intrus inarmat care voia sa-l asasineze pe cleric a fost depistat

Distribuie:

Publicat:

Un agent de securitate a tras un foc de avertisment spre un intrus în curtea casei din Statele Unite a clericului musulman turc Fethullah Gulen, a cărui extrădare este cerută de Administraţia Recep Tayyip Erdogan sub acuzaţia de implicare în complotul militar din 2016.

Un individ îmbrăcat în negru a intrat în curtea vilei lui Fethullah Gulen din Saylorsburg (statul Pennsylvania), anunţă poliţia regională, citată de NBC News.

Există suspiciuni că individul era înarmat, a declarat pentru agenţia Reuters un purtător de cuvânt al disidentului turc refugiat în Statele Unite. "A fost tras un singur foc de armă. Persoana a dispărut. Din punctul nostru de vedere, incidentul s-a încheiat", a declarat Alp Aslandogan, purtătorul de cuvânt al lui Fehtullah Gulen.

Disidentul turc se afla în locuinţă în momentul producerii incidentului, scrie mediafax.ro.

Preşedintele Recep Tayyip Erdogan îl acuză pe Fethullah Gulen de organizarea tentativei de lovitură de stat militară produsă în Turcia în iulie 2016.

Clericul musulman Fethullah Gülen, un fost aliat al preşedintelui Recep Tayyip Erdogan, este liderul Mişcării Gülen (Hizmet). Gulen s-a stabilit în statul american Pennsylvania după ce a căzut în dizgraţia Ankarei. Fehtullah Gulen este acuzat că se află în spatele opoziţiei din Turcia, iar Administraţia Erdogan suspectează că rivalul său politic a organizat tentativa de lovitură de stat şi că s-ar bucura de susţinerea Washingtonului. Recep Tayyip Erdogan a cerut în mai multe rânduri Statelor Unite extrădarea disidentului.

Fehtullah Gulen a negat orice implicare în tentativa de lovitură de stat, acuzându-l pe Recep Tayyip Erdogan că foloseşte acest complot ca pretext pentru consolidarea puterii.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img