luni, 29 aprilie, 2024

ALERTA pe litoral! Zeci de turisti au ajuns la SPITAL! Acest fenomen face RAVAGII

Distribuie:

Publicat:

Este alerta pe litoral dupa ce zeci de turisti au ajuns in spitalele din Constanta din cauza unei boli grave de sezon. Medicii atrag atentia ca poate fi provocata de paraziti sau ciuperci.

Conform oficialilor Spitalului Clinic de Boli Infectioase din Constanta, in perioada 17 – 23 iulie 2017 au fost diagnosticate in serviciul de boli infectioase un numar de 101 cazuri de enterocolita, din care au fost spitalizate 63 cazuri.

Comparativ cu aceeasi perioada din luna iunie, cazurile de imbolnavire au crescut cu 40%. Fie ca stati pe plaja, faceti baie sau va plimbati prin statiuni, trebuie sa fiti in permanenta atenti la produsele alimentare pe care le consumati si la normele de igiena. Pericolele sunt la tot pasul, de la nisipul in care se joaca copii, pana la apa marii care inghitita poate reprezenta o sursa de imbolnavire.

Enterocolita este o afectiune a tractului digestiv. Afecteaza intestinul subtire si intestinul gros, fiind determinata de infectii diverse, in principal de bacterii sau virusuri, dar si de paraziti sau ciuperci”, sustine Adevarul.

Medicii atrag atentia si cu privire la medicamentele pe care le luam! “Enterocolita provocata de virusuri nu raspunde la tratamentul antibiotic, de cele mai multe ori este o boala autolimitanta. In plus, utilizarea irationala a antibioticelor duce la perturbarea microbiotei intestinale sau determina selectionarea unor tulpini microbiene rezistente la antibiotice”, avertizeaza medicul Raluca Caraivan care sustine ca cel mai bun tratament este preventia, respectarea igienei si a unei alimentatii cat mai sanatoase.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img