marți, 28 mai, 2024

Alimentele care afectează sistemul digestiv: Trebuie evitate mai ales de cei care suferă de colon iritabil

Distribuie:

Publicat:

Sindromul de colon iritabil este o afecțiune frecventă caracterizată de simptome gastrointestinale precum diaree, constipație, crampe abdominale sau flatulență. Ce alimente ar trebui evitate când ai colon iritabil și ce alte măsuri poți lua pentru a gestiona afecțiunea?

Sindromul de colon iritabil este o boală des întâlnită care afectează sistemul digestiv și care provoacă simptome precum crampe stomacale, balonare, diaree și constipație. Simptomele apar și dispar în timp, iar un episod poate dura zile, săptămâni sau luni întregi la un moment dat.

De obicei, boala se întinde pe tot parcursul vieții, ceea ce poate genera frustrări pentru persoanele afectate, având în vedere că poate avea un impact mare asupra vieții de zi cu zi. Deși nu se vindecă, boala poate fi gestionată cu medicamente și cu modificări în alimentație, potrivit doc.ro.

Cu toate că nu se cunoaște cauza exactă a sindromului de colon iritabil, medicii au descoperit că există o dereglare în modul de interacționare între creier și intestine, la pacienții care suferă de colon iritabil. Pacienții care suferă de sindrom de colon iritabil pot observa că anumite alimente le declanșează sau le agravează simptomele.

COntinuarea pe exquils.ro

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img