vineri, 29 martie, 2024

Alimentele care ajută la refacerea rinichilor bolnavi

Distribuie:

Publicat:

Rinichii sunt cei care elimina apa și toxinele din organism, prin urină, controlând totodată tensiunea arterială. Afecțiunile renale dau bătăi de cap multor pacienți, iar durerile cauzate de problemele renale sunt greu de suportat. Ceea ce poate nu știai însă este că poți preveni afecțiunile renale prin adoptarea unei alimentații benefice pentru rinichi.

Aportul suficient de apă, esențial pentru sănătatea rinichilor

Apa este ingredientul cel mai important atunci când vine vorba despre sănătatea rinichilor. Consumul recomandat de apă este de 8 pahare pe zi în cazul femeilor și 13 pahare pe zi pentru bărbați. Ideal ar fi să ceri sfatul medicului de familie cu privire la cantitatea de apă pe care e indicat să o consumi în funcție de dimensiunile corpului tău și de munca pe care o faci zilnic, dar și în funcție de starea ta de sănătate, de eventualele afecțiuni de care suferi și de tratamentele pe care le iei.

În afară de apă, alimentația hrănitoare este esențială pentru o stare cât mai bună de sănătate, inclusiv pentru sănătatea rinichilor. Ți-am pregătit în cele ce urmează o listă cu câteva alimente benefice pentru rinichi, pe care să le introduci cât mai des în meniul tău obișnuit.

Continuarea pe exquils.ro

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img