joi, 2 mai, 2024

Alimentele-medicament pentru ficatul tău: Reduc inflamația din jurul lui și îl protejează de boli

Distribuie:

Publicat:

Ficatul este important pentru a ajuta organismul să elimine toxinele. Te poți gândi la ficatul tău ca la un sistem de filtrare care ajută la eliminarea subproduselor rele, în același timp, ajută organismul să rețină nutrienții din alimentele pe care le consumi.

Când vine vorba de sănătatea ficatului, totuși, nu toate alimentele sunt create la fel. Acest lucru este valabil mai ales dacă suferi de o afecțiune precum ciroza sau hepatita C, care poate îngreuna ficatul să filtreze alimentele și nutrienții așa cum ar trebui.

Consumul de alimente prietenoase cu ficatul, cum ar fi cele de mai jos, poate ajuta la reducerea daunelor cauzate de bolile hepatice.

1. Avocado

Avocado este un alimente de bază în multe bucătării. Din punct de vedere tehnic, acesta face parte din familia fructelor de pădure și oferă multe beneficii pentru sănătate, inclusiv sănătatea îmbunătățită a ficatului.

O recenzie din 2015 a analizat rolul anumitor alimente la persoanele cu boală hepatică grasă nealcoolică. Cercetătorii au descoperit că consumul moderat de avocado în cadrul unei diete echilibrate este asociat cu scăderea în greutate și cu o îmbunătățire generală a testelor funcției hepatice, potrivit healthline.com.

Persoanele care mănâncă avocado au, de asemenea, mai multe șanse să aibă un indice de masă corporală (IMC) și circumferința taliei mai mici. Au, de asemenea, niveluri mai ridicate de colesterol HDL (bun). Se crede că unele dintre aceste efecte sunt legate de conținutul ridicat de fibre, ulei sănătos și apă al avocado.

2. Cafea

Ceașa ta de cafea zilnică poate juca un rol și mai critic pentru sănătatea ta decât credeai.

Când vine vorba de sănătatea ficatului, unele studii sugerează că este redus riscul de ciroză, cancer și fibroză la nivelul ficatului, datorită cafelei. Cantitățile regulate, moderate, pot chiar ajuta la încetinirea cursului bolilor hepatice actuale.

COntinuarea pe exquils.ro

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img