Amareala: Planta care calmeaza crizele de tuse. Cum se poate consuma

0
30

Farmacia naturii îţi vine în ajutor cu remedii care de care mai eficace. Când te doare gâtul şi tusea iritativă îţi diminuează energia ori când suferi de probleme digestive, deschide dulapul cu plante medicinale. Dacă printre ierburi găseşti şi amăreală, cărea i se mai zice şopârliţă, să ştii că ai un aliat în lupta cu tusea.

Aşa cum îi spune numele, planta este foarte amară, având o acţiune tonifiantă. O poţi recunoaşte cu uşurinţă după florile sale de un albastru intens, în zonele de câmpie sau cele deluroase. De la ea se foloseşte în scop terapeutic partea aeriană, în special florile, şi trebuie culese în momentul înfloririi.

Are efect expectorant

Deşi este extrem de supărătoare, tusea este un proces natural, prin care organismul încearcă să îndepărteze substanţele iritante de pe căile respiratorii, care apar datorită răcelilor sau bronşitei. Poţi grăbi procesul, scurtând astfel şi episoadele de tuse, dacă încerci infuzia de amăreală. Datorită secreţiei bronşice cauzate de aceasta este accelerat efectul expectorant, potrivit clickpentrufemei.ro.

CONTINUAREA PE EXQUILS.RO

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.