marți, 21 mai, 2024

Ameţeşti? Iată care sunt motivele!

Distribuie:

Publicat:

Senzația de amețeală poate fi resimțită diferit de la o persoană la alta. În timp ce unele au impresia că se învârte camera cu ele, altele se simt nesigure pe picioare. Însă, în ce situații amețeala ar trebui să fie un motiv de îngrijorare?

Ameţelile au cauze multiple. Foto: Shutterstock

Amețeala poate să apară fie în urma activității fizice intense, fie în timpul mișcărilor bruște de ridicare sau de așezare. Amețeala este des întâlnită și în cazul femeilor însărcinate și poate fi în același timp un simptom al anumitor afecțiuni sau un efect secundar al unor medicamente. Deși în cele mai multe cazuri amețeala nu pune viața în pericol, există și excepții, când solicitarea asistenței medicale este obligatorie.

Afecțiuni cardiovasculare

Acumularea de plăci de aterom pe vasele de sânge poate provoca insuficiență cardiacă congestivă, un simptom al acesteia fiind senzația de amețeală. Aceasta se poate manifesta și în cazul altor afecțiuni cardiovasculare grave, care necesită ajutor medical de urgență, cum este atacul vascular cerebral și infarctul. În cazul afecțiunilor cardiovasculare, pe lângă amețeală, alte simptome sunt dificultățile de respirație, tusea persistentă, oboseala, acumularea de fluide în exces în brațe sau picioare și senzația de greață. Și hipertensiunea arterială este asociată cu apariția amețelilor.

Hipoglicemia

Ți se întâmplă des să sari peste mese sau obișnuiești să iei aspirină? Atunci nu este de mirare că pe timpul zilei simți că se învârte totul cu tine. Hipoglicemia apare atunci când nivelul de zahăr din sânge scade, iar severitatea simptomelor poate să varieze. În cele mai multe cazuri, hipoglicemia este însoțită de durere de cap, bătăi neregulate ale inimii, dificultăți de concentrare și o senzație accentuată de foame.

COntinuarea pe clicksanatate.ro

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img