Americanii cer in strada redeschiderea economiei: mii de oameni au protestat pentru a patra zi consecutiv in numeroase state americane

0
39

Americanii cer în stradă redeschiderea economiei: mii de oameni au protestat pentru a patra zi consecutiv în numeroase state americane. Președintele Donald Trump, care a anunţat un plan pentru redeschiderea economiei, îi sprijină pe protestatari, anunță MEDIAFAX.

SUA sunt ţara cea mai afectată de pandemia de coronavirus, cu aproape 800.000 de cazuri şi peste 42.000 de morţi.

Speriaţi mai mult de iminenţa criză financiară, decât de pandemia de coronavirus, americanii sunt din ce în ce mai greu de ţinut în case. În numeroase state americane, mii de oameni au ieşit din nou în stradă pentru a patra zi consecutive. Din Oklahoma până în Californaia, ei cer ridicarea măsurilor de carantină.

 

„Deschideţi, Arizona! Deschideţi acum!”, cer protestatarii.

California, cel mai bogat stat al SUA şi cu cea mai mare pondere în PIB-ul national, este deja în recesiune. Primarul din Los Angeles recunoaşte că situaţia este disperată.

„Ne aşteaptă vremuri grele. Mai grele decât am văzut în 2008. Veniturile au scăzut peste tot. Taza de ocupare tranzitorie, un alt mod de a spune taxei hoteliere, taxele din vânzări, taxele de parcare, taxele pentru utilităţi vor fi lovite puternic. Şi vor fi tăieri de salarii”, a spus Eric Garcetti, primarul oraşului Los Angeles.

Protestatarii au un sprijin în Donald Trump, el însuşi un susţinător al întoarcerii la muncă.

Săptămâna trecută a prezentat un plan în trei paşi pentru redeschiderea economiei, numai că, ultima decizie o au guvernatorii.

Statele Unite sunt în carantină la nivel federal de pe 16 martie, iar asta lasă urme adânci în ecnomie. Deja, într-o singură lună, aproximativ 22 de milioane de americani au depus cereri de şomaj, iar asta se vede şi în faţa băncilor de alimente, unde cozile ajung şi la kilometri. Familii întregi, rămase fără mâncare, stau la coadă ore în şir pentru a primi ajutor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.