sâmbătă, 4 mai, 2024

ANCHETA INCENDIARA privind una din cele mai mari tranzactii de pe piata de energie din Romania

Distribuie:

Publicat:

Consiliul Concurentei a anuntat marti ca analizeaza tranzactia prin care MET Holding AG din Elvetia preia compania RWE Energie SRL Romania, scrie News.ro.

”In conformitate cu prevederile Legii concurentei (nr. 21/1996), aceasta operatiune este o concentrare economica ce depaseste pragurile valorice prevazute de lege, fiind supusa controlului Consiliului Concurentei. Consiliul Concurentei va evalua aceasta concentrare economica in scopul stabilirii compatibilitatii sale cu un mediu concurential normal si va emite o decizie in termenele prevazute de lege”, a anuntat autoritatea de concurenta.

Eventualele observatii si puncte de vedere pot fi transmise autoritatii de concurenta in termen de 20 zile.

MET Holding AG Elvetia face parte din Grupul MET, care desfasoara afaceri ce cuprind comercializarea de gaze naturale, energie electrica, petrol, GPL, precum si producerea de energie electrica, cu o activitate comerciala concentrata pe vanzarile de marfuri pe piata angro, pe piata cu amanuntul si trading. MET Holding este prezent pe piata din Romania prin intermediul filialei sale, MET Romania Energy SA, care este activa pe ambele piete concurentiale de furnizare a energiei electrice si a gazelor naturale. RWE Energie SRL este de asemenea activa pe pietele concurentiale de furnizare de energie electrica si gaze naturale.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img