miercuri, 17 aprilie, 2024

Angajații din sănătate protestează în Piața George Enescu, nemulțumiți de salarizarea din sistem

Distribuie:

Publicat:

Angajații din sănătate, membri ai Federației SANITAS, s-au adunat joi dimineața în Piața George Enescu, pentru a merge în marș către Piața Victoriei, unde vor protesta față de problemele cu care se confruntă sănătatea și asistența socială din România.

Potrivit președintelui federației, Leonard Bărăscu, la mitingul din Piața George Enescu au sosit deja în jur de 7.500 de persoane din sistemul medical din toate județele țării.

Sindicaliștii fluieră din vuvuzele, scandează “Hoții” și flutură pancarte cu următoarele mesaje: “Alina dublează, Olguța triplează”, “Drepturi pentru TESA”, “Medicii nu vor munci 48 de ore neplătiți!!!”, “Voi ne dați afară, medicii din țară!”, “Dacă tot nu dați, măcar nu ne luați!”.

Mitingul va fi urmat de un marș de protest către Piața Victoriei, ce se va desfășura în intervalul orar 12:00 — 14:00 pe traseul Piața George Enescu — Bulevardul Gheorghe Magheru — Piața Romană — Piața Victoriei.

Membrii SANITAS sunt nemulțumiți de forma actuală a Legii — cadru nr. 153/2017 privind salarizare în sistemul bugetar despre care afirmă că generează o mulțime de inechități și discriminări în sistemul de salarizare din sănătate și asistență socială.

 

“De luni de zile, guvernanții nu fac decât să mimeze interesul față de domeniile pe care ei înșiși le-au decretat < >. Sub pretextul respectării Programului de guvernare, adoptă măsuri care se dovedesc a fi, în realitate, în defavoarea angajaților din Sănătate și Asistență socială. Cum cred ei că vor opri plecarea personalului medical din sistemul public, fie în afara țării, fie către privat, cu măsuri care au ca efect scăderea veniturilor acestora, pierderea tichetelor de masă în 2018, creșterea numărului de gărzi suplimentare obligatorii sau dezbinarea echipelor medicale din spitale?”, a precizat Leonard Bărăscu, președintele Federației SANITAS, într-un comunicat remis AGERPRES. 

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img