Ankara si-a intarit prezenta militara la granita cu Siria: Peste 100 de vehicule cu armament au fost trimise in zona

0
40

Administrația de la Ankara a trimis trupe pentru întărirea prezenței militare la granița cu Siria, a transmis agenția de presă Demiroren, adăugând că peste 100 de vehicule cu armament au fost trimise în zonă, relatează Reuters, potrivit mediafax.

Intensificarea activității militare vine la câteva zile după ce președintele turc Tayyip Erdogan a transmis că Turcia va amâna o operațiune militară în Siria, având în vedere retragerea trupelor americane din zonă.

Agenția de presă turcă a transmis că un convoi al armatei, din care fac parte tancuri și obuze, se îndreaptă duminică spre zona Kilis de la granița cu Siria.

O parte din echipamentul și personalul militar va fi mobilizată în unități de-a lungul graniței, iar o altă parte va fi poziționată în Siria, în zona de graniță Elbeyli.

Elbeyli este situată la 45 de kilometri nord-vest de orașul sirian Manbij, care a fost un punct de dispută pentru Administrația de la Ankara și de la Washington.

Preşedintele Statelor Unite, Donald Trump, a anunțat miercuri că pregăteşte retragerea "totală" şi "rapidă" a trupelor americane din Siria, inclusiv a unităţilor implicate în operaţiunile contra reţelei teroriste Stat Islamic.

Relaţiile dintre Turcia și SUA au fost tensionate din cauza politicilor privind Siria. Statele Unite au sprijinit armata kurdă YPG din Siria în lupta împotriva Statului Islamic. Turcia consideră YPG un grup terorist și o extindere a Partidului Muncitorilor din Kurdistan (PKK).

Mevlut Cavusoglu, ministrul turc de Externe, a declarat vineri că salută decizia Statelor Unite de a-și retrage trupele din Siria și că Administrația de la Ankara va ajuta coordonarea retragerii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.