ANOFM anunta un nou numar de telefon pentru informatii suplimentare cu privire la somajul tehnic

0
42

Un nou număr de telefon la care cetăţenii pot suna pentru a obţine informaţii suplimentare cu privire la şomajul tehnic şi la facilităţile acordate prin prevederile Legii nr.19/2020 este disponibil începând de luni, a anunţat Agenţia Naţională pentru Ocuparea Forţei de Muncă (ANOFM) într-un comunicat remis luni AGERPRES.

"Începând cu data de 14 aprilie 2020, Agenţia Naţională pentru Ocuparea Forţei de Muncă pune la dispoziţia cetăţenilor un nou număr de telefon – 021.444-0000, la care aceştia pot suna pentru a obţine informaţii suplimentare cu privire la şomajul tehnic şi la facilităţile acordate prin prevederile Legii nr.19/2020. Noul număr de telefon, operat în parteneriat cu Telekom România, optimizează serviciul de informare efectuat de ANOFM, scurtând timpii de aşteptare. Astfel, încă din faza de iniţiere a apelului, cetăţenii vor putea fi repartizaţi către operatorii call-centerului, în funcţie de categoria în care se încadrează", precizează instituţia, potrivit Agerpres.ro.

Potrivit sursei citate, noul call-center va funcţiona în acelaşi interval orar ca până în prezent, respectiv între orele 9:00 – 16:00, de luni până joi, respectiv între orele 9:00 – 13:00, vineri.

ANOFM reaminteşte faptul că angajatorii au la dispoziţie platforma digitală https://aici.gov.ro pentru încărcarea documentelor necesare acordării şomajului tehnic pentru angajaţii cărora li s-a suspendat temporar contractul individual de muncă din iniţiativa angajatorului, conform prevederilor legale.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.