duminică, 26 mai, 2024

APIA demarează de joi plata în avans pentru fermierii care dețin ovine și caprine

Distribuie:

Publicat:

Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) începe de joi plata în avans pentru fermierii care au solicitat sprijin cuplat în sectorul zootehnic pentru speciile ovine și caprine, în „Campania 2018”, plafonul fiind de 56,1 milioane de lei.

„În conformitate cu prevederile art. 5 din Hotărârea de Guvern nr. 783/2018 privind stabilirea pentru anul 2018 a cuantumului per hectar al plății unice pe suprafață, al plății redistributive și a intervalelor de suprafață pentru care se acordă aceasta, al plății pentru practici agricole benefice pentru climă și mediu, al plății pentru tinerii fermieri și a plafonului aferent schemei de sprijin cuplat pentru speciile ovine/caprine, plafonul aferent schemei de sprijin cuplat în sectorul zootehnic pentru speciile ovine/caprine este de 56.100 mii euro”, se scrie într-un comunicat de presă al APIA, conform Mediafax.

Cuantumul pentru plata avansului este de 11.1815 euro/cap, la cursul de schimb valutar de 4,6638 lei pentru un euro, stabilit de către Banca Centrală Europeană la data de 28 septembrie 2018.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img