duminică, 5 mai, 2024

Aproximativ 1000 de copiii sunt asteptati la “Taramul de poveste” din curtea Episcopiei Husi

Distribuie:

Publicat:

Episcopia Husilor, sub stricta observatie a Preasfintitului Parinte Ignatie, Episcopul Husilor, isi deschide portile din nou, si in acest an, de 1 iunie, pentru a-i primi pe cei 1000 de copii, proveniti din familiile defavorizate, de pe intreg cuprinsul Eparhiei Husilor.

Totul are loc in cadrul manifestatiei dedicata integral micutilor cu ocazia Zilei Copilului. "Taram de poveste" este tema celei de a II-a editii a programului "Bun venit copilarie!", care isi propune sa le readuca zambetul pe buze micutilor, si nu numai.

Actiunea incepe inca de la orele 10:00, la Catedrala Episcopala Husi, cu o rugaciune de binecuvantare. Jumatate de ora mai tarziu, in curtea Catedralei, vor avea loc programe artistice prezentate de copiii din centrele Asociatiei Filantropia Ortodoxa Husi, precum si expozitia lucrarilor realizate de acestia.
Asa cum s-a intamplat si anul trecut, curtea si parcul Catedralei vor deveni neincapatoare pentru micutii care sunt invitati sa se alature programului de jocuri coordonat cu animatori. Micutii vor putea participa la ateliere tematice, piese de teatru, parade cu costume de epoca, masini de epoca, ba chiar vor juca sah si vor desena pe asfalt.

Tot in curtea si parcul Catedralei Episcopale, imediat dupa joaca, micutii vor lua masa de pranz, pentru ca mai apoi, sa se bucure de un carusel plin cu inghetata, de personaje din desene animate, face-painting, dar si de cadouri pregatite special pentru ei.

Preasfintitul Parinte Ignatie, transmite un mesaj pe aceasta cale tuturor parintilor, pe care ii indeamna ca in aceasta era a tehnologiei si vitezei, "Nimic sa nu puneti mai presus de copiii vostri, nici cariera, nici banii, nimic altceva! Faceti-va vreme de ei, de investitia in ei va veti bucura o viata intreaga, pe cand toate celelalte pier!"

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img