sâmbătă, 30 septembrie, 2023

Aproximativ 15.000 pachete cu ţigări, descoperite într-o autoutilitară

Distribuie:

Publicat:

Poliţiştii de frontieră sătmăreni au depistat în trafic o autoutilitară în care se aflau aproximativ 15.000 pachete cu ţigări provenite din magazine de tip duty free ori fără timbru fiscal, care urmau să ajungă pe piaţa neagră de desfacere. Şoferul autovehiculului a fost reţinut şi urmează a fi prezentat instanţei cu propunere de arestare preventivă, pentru săvârşirea infracţiunii de contrabandă.

În data de 03 august a.c., poliţiştii de frontieră din cadrul Serviciului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Satu Mare, în cooperare cu lucrători din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Negreşti Oaş, au desfăşurat o acţiune pentru combaterea contrabandei cu produse accizabile din tutun în zona de responsabilitate.

În jurul orei 15.30, la ieşirea din localitatea Ciuperceni, colegii noştri au efectuat semnalele regulamentare de oprire în trafic a unei autoutilitare, înmatriculate în România. Maşina era condusă de către un maramureşean, în vârstă de 31 de ani. La controlul sumar al autovehiculului, poliţiştii de frontieră au observat că în compartimentul de marfă sunt mai multe colete voluminoase ambalate în folie neagră.

Maşina a fost condusă la sediul Sectorului Poliţiei de Frontieră Satu Mare, iar în urma controlului efectuat asupra acesteia, poliţiştii de frontieră au descoperit o cantitate totală de 14.990 pachete de ţigări, provenite din magazine de tip duty free ori netimbrate. Întreaga marfă, în valoare de 175.383 de lei, a fost ridicată în vederea confiscării. Totodată, autovehiculul, a cărui valoare a fost estimată la 16.000 de lei, a fost indisponibilizat la sediul instituţiei până la finalizarea cercetărilor.

În cauză, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Satu Mare cu privire la săvârşirea infracţiunii de contrabandă.

În continuarea cercetărilor, şoferul maşinii a fost reţinut pentru 24 de ore, urmând a fi prezentat de către procurorul de caz în faţa judecătorului de drepturi şi libertăţi din cadrul Judecătoriei Satu Mare, cu propunere de arestarea preventivă .

Poliţiştii de frontieră fac în continuare cercetări în acest caz, urmând ca la final să fie luate măsurile legale ce se impun.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img