luni, 29 aprilie, 2024

Are 14 ani, este autist, are IQ-ul mai mare decat Einstein si asteapta premiul Nobel

Distribuie:

Publicat:

Jacob Barnett nu iti spune acum mare lucru, dar cu siguranta ca este unul din cele acele nume pe care le vei cunoaste mai tarziu, dupa ce isi va maturiza aceasta inteligenta sclipitoare. Este autist, are un IQ mai mare decat Einstein si asteapta sa preimeasca premiul Nobel dupa ce va termina de lucrat la o noua teorie a relativitatii.

Iata ce scriu cei de la eustiu.com despre Jacob

Dupa ce a fost diagnosticat, Jacob si-a petrecut primii ani din viata in cadrul unui sistem de educatie speciala. Profesorii au incercat sa o descurajeze pe mama baiatului, spunandu-i ca fiul sau nu isi va putea dezvolta decat abilitatile de baza.

Luptandu-se cu acest tip de instruire, Jacob s-a inchis in sine si a refuzat sa mai comunice cu ceilalti. Insa mama lui a observat ca atunci cand nu mergea la terapie facea „lucruri spectaculoase“.

„Cu ajutorul betisoarelor de urechi, crea harti ale locurilor pe care le-am vizitat, memorand fiecare strada“, a declarat mama sa, Kristine Barnett, pentru BBC.

Nemultumita ca sistemul standard de educatie speciala nu i-a furnizat lui Jacob ceea ce el avea nevoie, Kristine a hotarat sa se ocupe personal de acest lucru.

„Pentru un parinte, este groaznic sa actionezi contrar sfaturilor profesionistilor. Dar am simtit ca, daca Jacob va ramane in cadrul acestui sistem de educatie, se va pierde“, a adaugat ea.

Jacob a evoluat sub supravegherea mamei sale. Kristine l-a lasat sa exploreze lucrurile pe care el si le-a dorit, studiind modele, umbre si stele. In acelasi timp, ea s-a asigurat ca se va bucura de placerile copilariei si i-a permis sa-si petreaca timpul alaturi de ceilalti copii.

La 11 ani, Jacob, cu un IQ de 170, era pregatit pentru facultate. El studiaza acum fizica materiei condensate la Universitatea Purdue din Indianapolis si lucreaza la propria teorie a relativitatii, impresionandu-i chiar si pe profesorii din cadrul Institutului pentru Studii Avansate din Princeton.

„Teoria la care lucreaza implica unele dintre cele mai dure probleme din astrofizica si fizica teoretica. Oricine le rezolva are sanse sa castige premiul Nobel“, a conchis profesorul de astrofizica, Scott Tremaine.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img