Carnatii sunt un preparat specific sezonului de iarna. In general, carnatii de casa se pregatesc dupa taierea porcului. Oricine poate sa-si prepare niste carnati deliciosi in casa, urmand aceste retete traditionale de carnati de Craciun. Secretul carnatilor de porc consta in ingredientele de calitate, proportiile corecte, matele potrivite si uscarea/afumarea lor corespunzatoare.
Daca nu-ti plac carnatii din comert, ii poti prepara la tine acasa. Carnatii de casa sunt deliciosi, se prepara in ziua Ignatului si pot fi si afumati. Carnatii de casa sunt nelipsiti de pe masa de Craciun. Fiecare regiune a tarii are specificul ei in ceea ce priveste prepararea carnatilor de porc in casa. In unele zone carnea de porc se amesteca cu carne de oaie sau vita, in altele se toaca cu cutitul, nu la masina de tocat.
Carnatii sunt un preparat specific sezonului de iarna. In general, carnatii de casa se pregatesc dupa taierea porcului.
Ingrediente
3 kg carne tocata de porc (s-a tocat pulpa si fleica)
100 gr usturoi
1 mana sare mare
20 gr boia
15-20 gr piper
sare grunjoasa, bicarbonat si putin otet pentru curatat intestine
Secretul carnatilor de porc consta in ingredientele de calitate, proportiile corecte, matele potrivite si uscarea/afumarea lor corespunzatoare.