marți, 7 mai, 2024

Ascultă zgomotele pe care le face corpul tău: Cănd te anunță că ești bolnav

Distribuie:

Publicat:

Anumite afecţiuni îşi pot anunţa prezenţa nu prin simptomele clasice, ci printr-o serie de sunete neobişnuite, pe care corpul le emite pentru a te atenţiona.

1. Ţiuit în urechi

Poate semăna cu un bâzâit supărător sau un fluierat repezit, care trece, de obicei, de la sine. Ţiuitul în urechi poate ascunde însă şi o anemie sau poate chiar să indice, în cazuri mai grave, o tumoră pe creier sau un anevrism. Poate fi, de asemenea, o reacţie adversă la tratamentul cu anumite medicamente, precum aspirina, unele tipuri de antibiotice, antiinflamatoare sau citostatice.

Când ţiuitul este însoţit de greaţă sau vărsături, trebuie consultat de urgenţă medicul. Şi ceara acumulată în timp în urechi poate fi cauza acestui zgomot. Hipertiroidismul, diabetul sau boala Lyme sunt tulburări care pot provoca şi ele sunete deranjante în urechi.

O altă cauză a ţiuitului o poate constitui şi hipertensiunea arterială, când vasele de sânge din această zonă sunt afectate. Otita sau alte infecţii şi alergii pot cauza la rândul lor sunete de intensitate moderată.

Continuarea pe exquils.ro

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img