ATAC FRONTAL in Siria – Noua politisti, rapiti si executati de atacatori necunoscuti in provincia Deraa

0
33

Nouă poliţişti au fost răpiţi şi executaţi luni de atacatori necunoscuţi în provincia Deraa din sudul Siriei, unde au loc frecvent atentate împotriva forţelor pro-regim, a anunţat ONG-ul Observatorul sirian pentru drepturile omului, transmite AFP, potrivit Agerpres.

Atacul, care nu a fost revendicat, a vizat sediul municipalităţii din localitatea Al-Mazirib, sector apropiat de graniţa cu Iordania.

Corpurile neînsufleţite ale poliţiştilor împuşcaţi au fost abandonate într-o piaţă publică, a precizat directorul ONG-ului, Rami Abdel Rahman.

Atentatele sunt frecvente la Deraa, dar modul de operare şi bilanţul ridicat al victimelor atacului de luni sunt neobişnuite, notează AFP.

"Atacurile împotriva forţelor regimului vizează în general barajele de control sau patrulele şi nu sediile guvernamentale", a remarcat directorul OSDO.

Provincia Deraa, unde a izbucnit în 2011 revolta împotriva regimului lui Bashar al-Assad, a fost recucerită în vara lui 2018 din mâinile rebelilor de forţele guvernamentale siriene, susţinute de Rusia. Este singura regiune de unde rebelii nu au plecat în masă după ce au pierdut controlul, în baza unui acord negociat de Moscova. Foştii rebeli s-au alăturat armatei sau au menţinut controlul în anumite zone, iar o facţiune jihadistă prezentă în provincie a jurat credinţă Statului Islamic, care continuă să revendice atentate în Deraa.

Războiul din Siria, declanşat în 2011 după reprimarea manifestaţiilor prodemocraţie, a provocat până acum 380.000 de morţi şi a determinat milioane de oameni să-şi abandoneze locuinţele.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.