luni, 29 aprilie, 2024

Atenție la vremea rece! Cum agravează afecțiunile neurologice

Distribuie:

Publicat:

Scăderea temperaturii și vremea friguroasă pot avea impact asupra afecțiunilor dvs. neurologice, în sensul în care fie exacerbează simptomele, fie ușurează modul în care le resimțiți.

Cum afectează vremea rece neuropatia periferică?

La pacienții cu neuropatia periferică care însoțește diabetul zaharat sau deficitul accentuat de vitamina B12 din unele afecțiuni hematologice sau de malabsorbție, vremea mai răcoroasă agravează simptomele majorității pacienților, în principal din cauza vasoconstricției.

În neuropatiile cauzate de lipsa fluxului sanguin adecvat către nervii din mâini și picioare, expunerea la frig și vremea rece vor limita și mai mult irigarea terminațiilor nervoase de la nivel capilar, potrivit doc.ro. Scăderea fluxului sanguin poate însemna mai multă senzație de furnicături, durere surdă și amorțeală.

Dacă remarcați că în acest nou sezon rece simptomele se înrăutățesc din cauza frigului, asigurați-vă că purtați un strat suplimentar de haine, un tricou lipit de piele sub pulover, sau că aveți întotdeauna o pereche de șosete mai groase în zona tălpii și degetelor, o pereche de mănuși la îndemăna și că mențineți mâinile și picioarele în mișcare, pentru a îmbunătăți fluxul de sânge către ele.

COntinuarea pe exquils.ro

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img