joi, 30 mai, 2024

ATENȚIE: Simptomele care apar cu câteva zile înainte de a suferi in atac vascular cerebral

Distribuie:

Publicat:

Accidentele vasculare cerebrale sunt responsabile de 35.000 de decese anual în Marea Britanie, echivalentul unei vieți pierdute la fiecare 17 minute.

Cele mai frecvente semne ale unui accident vascular cerebral includ amorțeală și slăbiciune bruscă la nivelul feței, brațului sau piciorului, în special pe o parte a corpului.

Simptomele care pot apărea cu o săptămână înainte

Cu toate acestea, experții au avertizat asupra simptomelor de alertă care pot apărea „cu câteva zile înainte” de urgența medicală în toată regula, potrivit mirror.co.uk.

Cardiac Screen explică faptul că în jur de 43% dintre pacienții cu accident vascular cerebral experimentează simptome de mini AVC „până la o săptămână înainte” de un accident vascular cerebral major.

Mini-AVC-urile, cunoscute și sub numele de atac ischemic tranzitoriu (AIT), sunt declanșate de o întrerupere temporară a alimentării cu sânge a unei părți a creierului.

Acest lucru provoacă simptome asemănătoare unui accident vascular cerebral, dar durează doar câteva minute și nu provoacă o leziune cerebrală.

Delir brusc

Delirul brusc este unul dintre semnele comune care pot indica AIT, explică un studiu publicat în revista Academiei Americane de Neurologie.

Delirul se referă la o stare de confuzie bruscă și de schimbare a comportamentului și a vigilenței unei persoane, adesea lăsând oamenii în imposibilitatea de a gândi sau de a vorbi clar.

NHS explică faptul că s-ar putea să vă simțiți, de asemenea, dezorientat și să vă luptați să fiți atent sau să vă amintiți lucruri.

Copntinaurea pe exquils.ro

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img