vineri, 19 aprilie, 2024

Atentate dejucate in Franta: Se planuiau atacuri in cluburi de noapte

Distribuie:

Publicat:

Cinci persoane, care planuiau sa comita atacuri in cluburi de noapte franceze si sa plece sa se alature musulmanilor extremisti in Siria, au fost arestate in regiunea orasului Lyon, anunta un oficial din cadrul politiei franceze.

Oficialul, care a solicitat protectia anonimatului din cauza anchetei in curs, a precizat ca patru barbati si o femie au fost arestati marti dimineata, relateaza AP.

Membrii grupului cumparasera deja bilete de autocar, cu scopul de a se alatura musulmanilor extremisti din Siria – via Bulgaria, Turcia – si incercau sa procure armament pentru a ataca cluburi de noapte franceze.

Cel putin o parte dintre cei cinci se aflau deja in atentia serviciilor franceze de informatii, din cauza unor opinii extremiste, a precizat oficialul.

Europeni extremisti care s-au alaturat gruparii Statul Islamic s-au intors in Franta pentru a comite, la Paris si Saint Denis, atacurile de pe 13 noiembrie, soldate cu 130 de morti, cei mai multi la o sala de concerte, dar si in baruri si restaurante.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img