duminică, 19 mai, 2024

Atentatele din 2015 de la Paris: Solistul formaţiei americane Eagles of Death Metal, la audieri

Distribuie:

Publicat:

Solistul formaţiei americane Eagles of Death Metal, Jesse Hughes, a relatat marţi la un tribunal din Paris evenimentele înspăimântătoare trăite la 13 noiembrie 2015 în Paris, în sala de concerte Bataclan atacată de jihadişti, subliniind că acea seară i-a "schimbat viaţa pentru totdeauna", informează AFP.

Cu o voce tare şi clară, Jesse Hughes a rememorat cum, "în mijlocul concertului", a auzit focuri de armă. "Venind dintr-o comunitate deşertică din Florida, cunosc sunetul armelor. Am recunoscut că erau împuşcături", a spus el. "Ştiam ce se va întâmpla, am simţit că moartea se apropie de mine", a adăugat solistul.

În acea seară, "90 dintre prietenii mei au fost ucişi într-o manieră odioasă în faţa noastră", a mărturisit el emoţionat adăugând: "toţi cei care au fost la concert în acea seară erau prietenii mei", potrivit Agerpres.ro.

"Ceea ce au încercat să facă agresorii în acea noapte a fost să reducă la tăcere bucuria adusă de muzică, dar au eşuat", a continuat cântăreţul, care a precizat că le-a "iertat" pe "sărmanele suflete care au comis aceste fapte".

"Mă rog pentru ei şi pentru sufletele lor, ca lumina Domnului nostru să strălucească asupra lor", a spus Jesse Hughes, un creştin devotat, înainte de a încheia cu cuvintele cântăreţului Ozzy Osbourne: "You can't kill rock'n'roll" ("Nu poţi ucide rock'n'roll-ul").

Solistul trupei de hard rock a părăsit apoi sala. El a îmbrăţişat mai multe părţi civile. Unele persoane au plâns. Jesse Hughes a plâns la rândul său.

Atacurile jihadiste din 13 noiembrie 2015 au lăsat în urmă 130 de morţi şi sute de răniţi la Paris şi la Saint-Denis, suburbie din nordul capitalei.

Continuarea pe stiripesurse.ro

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img