miercuri, 29 mai, 2024

ATENTIE, IMAGINI INFIORATOARE: Momentul in care autocarul cu 40 de pasageri e LOVIT si RASTURNAT de tornada

Distribuie:

Publicat:

Un autocar cu 40 de pasageri s-a răsturnat, marți, pe raza localității Drajna din județul Călărași, după ce a fost lovit de o tornadă. Un număr de 12 persoane din autocarul răsturnat în județul Călărași au primit asistență medicală la fața locului, dintre acestea patru fiind transportate la Unitatea de Primiri Urgențe Slobozia pentru investigații suplimentare.

Conform imaginilor filmate chiar de pasageri, se vede cum tornada se îndreptă spre automobil, și îl răstoarnă. În videoclip se pot auzi vocile oamenilor speriați, precum și o femeie strigă înainte ca mașina să se apropie de tornadă: „Rugați-vă, Doamne! Închinați-vă, Doamne!”.

În imaginile filmate de camera de bord se vede că în zonă plouă foarte tare. La un kilometru distanţă, ploaia s-a oprit brusc, iar vârtejul a început să crească în intensitate. Diametrul era de câteva sute de metri, iar pâlnia pare să aibă peste o jumătate de kilometru înălţime. Tone de praf şi pământ sunt ridicate ca de un aspirator spre nori, în timp ce vârtejul se înteţeşte. Maşina trece foarte aproape de fuiorul uriaş, prin praful ridicat de vânt.

Imediat după, un autocar cu 40 de oameni care se întorceau de la o mănăstire a fost luat pe sus de vântul extrem de puternic. Pelerinii au scăpat cu viaţă ca printr-un miracol. Ce a urmat însă este înfriocoșător.

“Eram pe verticală, eram pe scaun, dar am simţit că nu mai suntem pe şosea, eu aşa am simţit, parcă decolam cu avionul, simţeam că zbor, dar pe orizontală. Nu ne-a învârtit… Putea să fie groaznic, putea să ne facă praf dacă ne prindea tornada cu o secundă mai devreme, în miezul ei, cu o secundă mai devreme.”, a povestit o pasageră.

“A început un nor să lase negru pe pământ şi lumea a început că-i tornadă, tornadă şi țipa… Ne-a luat autobuzul aşa şi pe urmă a luat-o într-o parte. Ne-am trezit pe grâu aşa, pe câmp.”, a relatat altă pasageră.

Autocarul a fost deformat după izbitură, iar oamenii au fost scoşi prin parbriz.

„La nivelul ISU Călărași s-a activat planul roșu de Intervenție. Având în vedere zona de producere apropiată de județul Ialomița, au fost prealertate echipaje medicale și din județul Ialomița”, au anunțat, la momentul respectiv, reprezentanții ISU Călărași.

Și Centrul Infotrafic din Inspectoratul General al Poliţiei Române a informat că pe DN 21, în zona localităţii Constantin Brâncoveanu, judeţul Călăraşi, un autocar care transporta 40 de pasageri pe sensul de mers Călăraşi – Slobozia, s-a răsturnat din cauza condițiilor meteo nefavorabile, respectiv vântul puternic.

 

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img