duminică, 28 aprilie, 2024

ATENTIE LA CAPUSE!

Distribuie:

Publicat:

A trecut frigul, reincepe sezonul capuselor.  Doua anotimpuri iubesc aceste insecte.: primavara si toamna, cand temperaturile scad sub 25 de grade, este sezonul lor. Se ascund prin parcuri, paduri, zone umbroase, cu umezeala, si asteapta o fiinta vie de care sa se agate. Muscatura lor este foarte periculoasa atat pentru om, cat si pentru animal. In doar cateva zile la compartimentul de Primire-Urgente a Spitalului de Urgenta „ Elena Beldiman” din Barlad s-au prezentat 5 persoane, acestea fiind muscate la iarba verde. 

 „ Acolo unde s-a impus, a fost extras capul capusei si s-a administrat vaccin antitetanos, iar in cazurile in care pacientii au reusit sa-si scoata singuri capusele de sub piele, s-a curatat si dezinfectat locul”, a  declarat dr. Gabriela Danis, directorul medical al spitalului barladean.   

Daca ati depistat o capusa este esential sa nu intrati in panica. Inlaturarea se face doar de catre medic, intrucat ruperea ei e urmata de abcese locale, ceea ce sporeste pericolul infectarii. In niciun caz nu folositi substante precum ulei, oja, alcool, chibrituri aprinse, vaselina etc. Aceste remedii pot fi periculoase.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img